Amerikansk stjernepar får kritik for Cuba-rejse

7. april 2013 06:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Amerikansk stjernepar får kritik for Cuba-rejse
Billede mangler

USA: Det amerikanske megastjerner Beyonce og Jay-Z har vakt opsigt i USA, efter de har fejret deres fem års bryllups dag med en rejse til Cuba.

 

Amerikanske medier har de seneste dage vist billeder af parret på sightseeing i den cubanske hovedstad Havana, hvor de bliver tiljublet af lokalbefolkningen. Men hjemme i USA er det ikke alle, der jubler.

Amerikanerne har som bekendt en handelsembargo mod Cuba, og nu kræver republikanske politikere fra Repræsentanternes Hus svar på, om stjerneægteparret havde regeringens tilladelse til at besøge den kommunistiske ønation.

»Som du ved, forbyder amerikanske lov finansielle transaktioner til »turistaktiviteter« i Cuba, skriver de to politikere, Ileana Ros-Lehtinen og Mario Diaz-Balart, ifølge AFP i et brev til lederen af kontoret for kontrol med udenlandske aktiver i finansministeriet.

»Cubas turistindustri er fuldstændig statskontrolleret. Derfor finansierer amerikanske dollars, der bruges på cubanske turisme, direkte det maskineri, der brutalt undertrykker det cubanske folk,« skriver politikerne, der begge er valgt i Florida, som er hjemsted for langt størstedelen af den cubanske eksilbefolkning.

Foreløbig har hverken Jay-Z eller Beyonce kommenteret kritikken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu