ANNONCE

Amigos rotteparade

26. januar 2021 11:14 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk

Firbenet rottefanger støvsugede silo

Amigos rotteparade
Amigo og hans imponerende rottefangst. Foto: Frederikssund Kommune

5700 likes, 974 kommentarer og 2300 delinger. Så meget kærlighed har rottefangeren Amigo fået, siden han fangede 48 rotter i en kornsilo og blev dagens hund i skysovs i Frederikssund Kommune.

Amigo er en af kommunens fire rottehunde. Han er en Jack Russel terrier på 3,5 år og har arbejdet som rottefanger i to år.

– Han har nappet rigtige mange rotter i tidens løb. Det ligger til hans race at have det der jagtinstinkt. Men han er nok den dygtigste, vi har, fortæller Steven Rønnenkamp, som er kommunikationskonsulent hos Frederikssund Kommune.

– Amigo er stjerne efter den aktion, tilføjer han.

Rotteparadis

Steven Rønnenkamp har modtaget en skriftlig forklaring på, hvordan aktionen forløb, fra Amigos følgesvend Jeppe.

“Vi kom ud til en kornsilo på en gård i Frederikssund kommune, hvor lågen havde stået åben hele sommeren. Så der havde sneget sig en rotte ind, som måske var gravid, eller en rotte af hvert køn”, lyder det fra rottefangeren på to ben.

Siloen viste sig at være et paradis for rotter.

“Der lå lidt spildkorn tilbage i bunden af siloen, og visse områder var fugtige. Så der var godt med mad og drikke til rotterne, fortæller han og fortsætter:

“Det begyndte at vrimle med rotter, da nogle rør blev fjernet”.

Møgbeskidte og rottestinkende ovenpå flot bedrift

Eftersom det var en lukket silo, kunne rottehunden hurtigt udrydde rotterne. Efter halvanden times koncentreret arbejde havde Amigo gjort kål på den sidste rotte, og han kunne efterfølgende stolt præsentere en imponerende fangst på 48 rotter i alt.

“Møgbeskidte og rottestinkende kørte vi hen på stillepladsen og fik os et velfortjent bad. Amigo elsker vand, så det er meget nemt at lokke ham ind under bruseren”, fortæller rottefangeren videre.

Og selv om en Jack Russell Terrier altid er klar til mere kamp, så var Amigo træt ovenpå en veloverstået aktion. Om aftenen var der ro på i hjemmet. Han sov tungt på sin pude.

På trods af den store fangst og en rottehundeflok på fire oplever kommunen ikke rotter som værende et udpræget problem generelt, understreger Steven Rønnenkamp.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu