Amin Skov føler sig stadig under mistanke

23. januar 2013 19:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Amin Skov føler sig stadig under mistanke
Amin Skov. Foto: Facebook.
Amin Skov, Vejlegården

Vejlegårdens indehaver, Amin Skov. Foto: Facebook.

Restauratøren Amin Skov er stadig sigtet for at have sat ild til sin restaurant, selvom han onsdag blev løsladt efter et grundlovsforhør.

 

– Jeg føler mig stadig under mistanke. Jeg havde håbet, at de ville have brugt et par uger mere på efterforskningen. Det har været et unødvendigt spil for galleriet. Jeg er ked af, man ikke bare ventede et stykke tid mere, sagde Amin Skov til det store opbud af journalister uden for retten kort efter grundlovsforhøret.

– Jeg glæder mig over kendelsen, men der skal ikke fejres noget i aften, tilføjede Amin Skov, der understregede, at han nu skulle hjem og barbere sig.

Anklagemyndigheden havde krævet ham bag tremmer i fire uger, men dommeren var ikke enig i, at der er særligt bestyrket mistanke om, at Amin Skov selv stod bag den brand, der raserede Restaurant Vejlegården natten til 21. december 2012.

Efter en måneds efterforskning af branden på Restaurant Vejlegården, hvor politiet har været særdeles fåmælt, skred man tirsdag til anholdelse af restaurantejeren. Sigtelsen gik på, at Amin Skov selv satte ild til sin restaurant kort før jul sidste år.

21. december blev han fundet bevidstløs, forslået og røgforgiftet uden for sin brændende restaurant. Efterfølgende har han i medierne og over for politiet forklaret, at to mænd overfaldt ham og slog ham ud, inden de efterlod ham i flammerne. Men politiet mener, at den historie er usand.

I grundlovsforhøret onsdag kom det frem, at der blev fundet motorbenzin og ethanol på de mørkeblå cowboybukser, som restauratøren havde på under branden før jul. Det forklarede anklager Birthe Wirenfeldt i Retten i Kolding, som også konstaterede, at det netop var de væsker, der blev brugt til ildspåsættelsen.

Ligeledes pegede hun på, at retsmedicineren, der har undersøgt skaderne på Amin Skovs krop, ikke mener, at skaderne er sket som følge af slagsmål.

Amin Skov nægter sig skyldig i politiets sigtelse mod ham.

I sommeren 2012 blev han og Restaurant Vejlegården kendt over hele landet, fordi fagforeningen 3F indledte en blokade mod restauranten i protest mod en overenskomst, som Amin Skov havde indgået med den »gule« fagforening Krifa. Konflikten eskalerede i sommerens løb og har udløst dødstrusler mod både restauratøren og modparterne hos 3F.

Efter grundlovsforhøret sagde Amin Skov, at han føler sig fair behandlet af ordensmagten:

– Det er noget andet politi, jeg har mødt de seneste uger, end det, jeg har mødt under konflikten (konflikten med 3F, red.), hvor de knap ville komme. Jeg har fået en fair behandling og kan ikke sætte fingre på noget ved de politifolk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu