Amin Skov gik ned med kæmpegæld til 3Fere

5. marts 2013 13:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Amin Skov gik ned med kæmpegæld til 3Fere
Amin Skov. Foto: Facebook.

Den faglige konflikt omkring Restaurant Vejlegården er slut, og en af Danmarks mest omtalte spisesteder er gået konkurs, men der er alligevel lagt op til et efterspil.

 

Tre tidligere ansatte på restauranten, der alle er medlemmer af 3F, har i alt 200.000 kroner til gode i løn og ferie hos restauratør Amin Skov. Det skriver Newspaq.

»Jeg er rigtig ærgerlig over det på vores medlemmers vegne. For vi har flere sager kørende mod Amin Skov. Nu må vi afvente konkursdekretet og se, hvordan vi får pengene hjem til vores medlemmer,« siger Martin Jensen, der er formand for 3F i Vejle, til Newspaq.

Sagerne om de manglende udbetalinger af løn og feriepenge kører i øjeblikket ved Arbejdsretten og i det civile retssystem, hvor den ene af sagerne har kørt siden slutningen af 2011.

»Restauratøren har forsøgt at udsætte de sager nogle gange, så de er blevet temmelig langtrukne. Nu synes jeg, det er på tide, at medlemmerne får de penge,« siger Martin Jensen.

Han venter nu på, at Statstidende bekræfter Restaurant Vejlegårdens konkurs, så 3F kan gøre krav på pengene.

Amin Skov oplyste mandag, at »Restaurant Vejlegården ikke længere kan opretholdes økonomisk« og derfor er gået konkurs per 4. marts 2013.

Konflikten mellem 3F og Restaurant Vejlegården opstod, fordi Amin Skov, da han overtog restauranten i november 2011, tegnede overenskomst med den gule fagforening Krifa. Det udløste en blokade fra 3F og satte en debat i gang om den danske model og det frie valg af fagforening.

Amin Skov benyttede da også nyheden om konkursen til at lange ud efter 3F, der ifølge restauratøren er medvirkende til, at han blev nødt til at dreje nøglen om.

»Fagforeninger som 3F skal ikke kunne konflikte virksomheder, der i forvejen har en anerkendt dansk overenskomst og har ordnede forhold. Det er en hån mod den danske models skabere, danske lønmodtagere, danske arbejdsgivere; det danske samfund i det hele taget,« skrev Amin Skov på Facebook.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu