Amnesty: Kina vil lytte til Søvndal

6. juni 2012 10:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Amnesty: Kina vil lytte til Søvndal
Billede mangler

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) vil have mulighed for at komme igennem med sit budskab om bedre menneskerettigheder i Kina, når præsident Hu Jintao besøger Danmark.
Sådan lyder vurderingen fra pressechef Ole Hoff-Lund hos Amnesty International.
– Danmark har tidligere hjulpet Kina med reformer af retssystemet og politisystemet, og derfor bliver der lyttet til Danmark, når vi har den særlige ekspertise på helt specielle områder, siger han.
– Besøget er et skridt på vejen mod at styrke menneskerettighederne og få større reformer i Kina, siger Ole Hoff-Lund.
Pressechefen nævner blandt andet, at det med Danmarks hjælp er lykkedes at få indført, at hver enkel sag om dødsstraf skal have en endelig vurdering og godkendelse i den kinesiske højesteret.
Han mener, at Villy Søvndal under Hu Jintaos besøg skal opfordre til mere åbenhed i det kinesiske samfund og spørge til nogle konkrete sager.
– Der er stadig mange statshemmeligheder i Kina, blandt andet når det gælder dødsstraf og antallet af henrettelser, og hvor man opbevarer de politiske fanger i arbejdslejre. Det ville jeg have svar på, siger han.
– Og så ville jeg spørge, hvad det er, der gør, at 34 tibetanere har sat ild til sig selv i løbet af det seneste år, siger Ole Hoff-Lund.
Ole Hoff-Lund er overbevist om, at Villy Søvndal vil tage dialogen op med Hu Jintao, fordi kritisk dialog i forhold til menneskerettigheder er en del af regeringsgrundlaget.
– Den nuværende regering har en politik om, at den kritiske dialog skal føres ved enhver lejlighed, siger han.
Udenrigsministeren fastslår over for Berlingske, at der vil blive talt menneskerettigheder under besøget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu