ANNONCE

Amnesty: Oprør vil fortsætte i arabiske lande

10. januar 2012 08:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Amnesty: Oprør vil fortsætte i arabiske lande
Billede mangler

Undertrykkelsen i Mellemøsten og Nordafrika har så dybt fat, at Det Arabiske Forår endnu kun har resulteret i kosmetiske ændringer.
Sådan lyder det i en rapport fra Amnesty International om den gryende demokratibevægelse i de arabiske lande, som fandt sted i løbet af 2011, skriver Washington Post.
Rapporten har undersøgt de respektive regeringers midler til at holde befolkningerne undertrykt og dokumenterer samtidig, at oprørsbevægelserne vil fortsætte modstanden, så længe deres demokratiske krav ikke er blevet efterkommet.
“De har vist, at de ikke vil lade sig narre af reformer, som ikke ændrer noget i den måde, de bliver behandlet af politiet og sikkerhedsstyrkerne på,” siger regionsdirektør for Amnesty International i Mellemøsten og Nordafrika, Philip Luther, til Washington Post.
I lande som Tunesien, Egypten og Libyen, hvor oprørsbevægelserne væltede årtier gamle diktaturer, er der stadig behov for at sikre den demokratiske proces yderligere for at undgå gentagelser af fortidens overgreb mod civilbefolkningen.
Internationale institutioner som FN, EU, den Afrikanske Union og Den Arabiske Liga, som har spillet en væsentlig rolle i Det Arabiske Forår, bliver også evalueret i rapporten.
Institutionerne kritiseres for at have været inkonsistente, da de har støttet kampen for menneskerettigheder mere i nogle lande end andre.
Kilde: Washington Post

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu