Amnesty vil pudse Bjørn på Bahrain

13. april 2012 21:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Amnesty vil pudse Bjørn på Bahrain
Billede mangler

Amnesty International henvender sig nu til toppen af dansk elitesport og beder om hjælp til den sultestrejkende menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja. Det sker i et åbent brev til golfspilleren Thomas Bjørn.
Amnestys generalsekretær Lars Normann Jørgensen skriver blandt andet i brevet:
“Som højt respekteret sportsmand og deltager i weekendens showturnering i Royal Golf Club of Bahrain har du adgang til prominente mennesker med stor indflydelse i landet. Jeg vil opfordre dig til at benytte denne unikke mulighed til at rejse al-Khawajas sag og hjælpe den danske regering med at få udleveret al-Khawaja,” skriver generalsekretæren i det åbne brev.
Organisationen understreger, at den ikke beder golfspilleren om at boykotte turneringen.
I stedet opfordrer de Thomas Bjørn til at støtte al-Khawaja ved for eksempel at henvende sig personligt til folk i Bahrain eller ved at bruge det sociale medie Twitter.
“Det er paradoksalt, at en dansk statsborger spiller showgolf og promoverer Bahrain mindre end ti kilometer væk fra det militærhospital, hvor en landsmand ligger på sit yderste efter at have været udsat for grov tortur og en uretfærdig livstidsdom for at have deltaget i fredelige protester sidste år for demokrati i Bahrain,” skriver Amnesty i en pressemeddelelse.
Amnesty holdt i eftermiddags en støttedemonstration for al-Khawaja på Nytorv i København. Omkring 250 mennesker var mødt op.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu