En dræbt og flere såret efter ung mands voldsorgie

10. oktober 2017 16:15 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Retten i Helsingør kender håndværkerlærling skyldig i et drab og fire drabsforsøg.

En blev dræbt og flere såret, da manden gik amok med en lægtehammer. Video: Local Eyes.

Et næsten ufatteligt voldsorgie fandt sidste sommer sted på en byggeplads i Fredensborg, da en i dag 28-årig tømrerlærling ganske enkelt gik amok med en lægtehammer.

En kollega blev dræbt, og flere andre blev alvorligt såret.

Se mere video hos Local Eyes. 

Newsbreak.dk har omtalt sagen flere gange, blandt andet da en 55-årig mand afgik ved døden to måneder efter, at han var blevet overfaldet af den 28-årige, da den unge mand gik amok med en lægtehammer. Du kan læse flere detaljer fra den del af sagen i artiklen “Vanvittigt hammer-overfald: Mand afgået ved døden. “

Tirsdag formiddag har et nævningeting ved Retten i Helsingør kendt den 28-årige skyldig i et drab og fire drabsforsøg.

– Når man slår flere gange med en lægtehammer, særligt i hoved og halsregion, er der overvejende sandsynlighed for, at man kan dø af det, sagde retsformand Hanne Weirup Malten ifølge SN.dk.

Plukkede blomster i farmors have

Under sagen har den tiltalte forklaret, at han intet husker fra den skæbnesvangre dag, hvor han gik amok med en lægtehammer.

– Det sidste, jeg husker, er, at jeg klippede hæk og plukkede blomster i min farmors have, sagde manden ifølge Frederiksborg Amts Avis. Det er således uvist, hvorfor den 28-årige gik amok.

Dog har en kollega fortalt, at flere medarbejdere var utrygge ved at arbejde sammen med lærlingen, fordi han havde et heftigt temperament.

– Men jeg kan desværre intet huske, det er helt væk, sagde håndværkeren om den blodige eftermiddag, da han afgav forklaring i retten.

Stjal to biler

Efter overfaldene på byggepladsen fortsatte den tiltalte sin bersærkergang.

På gaden overfaldt han en mand med hammeren og forlod stedet i den forurettedes sølvfarvede Mazda.

Men én bil var tilsyneladende ikke nok. Da håndværkeren ankom til Slangerup i den stjålne Mazda, tvang han en kvinde til at stoppe sit køretøj.

Han slog hende i panden og baghovedet med hammeren og kastede hende i grøften. Herefter brugte han de nøgler, han havde stjålet fra kvinden, til at stjæle hendes bil.

Under kørslen fra Slangerup brød manden angiveligt færdselsloven flere gange, inden han mistede herredømmet over bilen og forulykkede.

Efter planen afsiges dommen torsdag klokken 11.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu