AMU-kursus giver ingen videre uddannelse

12. april 2012 13:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
AMU-kursus giver ingen videre uddannelse
Billede mangler

Om få år kommer Danmark til at mangle uddannet arbejdskraft, og opgaven med at give de kortuddannede et uddannelsesløft kan blandt andet lande hos AMU-udbyderne.
Men en ny evaluering fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at deltagelse på et AMU-kursus ikke gør nogen forskel for, om kortuddannede fortsætter med anden uddannelse end AMU.
“Vi kan med vores evaluering konstatere, at selvom man som kortuddannet tager et kursus på AMU, øger det ikke sandsynligheden for, at man fortsætter med anden uddannelse,” fortæller Michael Andersen, projektleder på evalueringen, i en pressemeddelelse.
En del kortuddannede bærer rundt på negative oplevelser fra skoletiden. At kontakte en uddannelsesinstitution, kan derfor være en stor ting. Derfor understreger nogle af de medvirkende institutioner, at eksempelvis vejledning alligevel spiller en afgørende rolle for et efterfølgende uddannelsesvalg.
“Nogle af institutionerne fremhæver vejledning som årsag til, at netop deres kortuddannede kursister i højere grad kommer videre. F.eks. vejleder nogle af AMU-udbyderne institutionsuafhængigt og sender de kortuddannede videre til kurser og uddannelser på VUC eller på en erhvervsskole, hvis det er det bedste for kursisten,” fortæller Michael Andersen.
Undersøgelsen viser desuden, at kursister, der har deltaget i et AMU-kursus, i høj grad vælger AMU igen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu