Analyse: Jyderne har dårligst arbejdsmiljø

5. marts 2013 22:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Analyse: Jyderne har dårligst arbejdsmiljø
Billede mangler

Risikoen for at lande i en virksomhed med knas i arbejdsmiljøet er større i Jylland end på Sjælland. Således ligger seks af de ti kommuner, hvor Arbejdstilsynet sidste år fandt flest overtrædelser af arbejdsmiljøloven i forhold til antallet af besøgte virksomheder, vest for Storebælt. Kun tre af de ti kommuner ligger på Sjælland, mens en enkelt fynsk kommune er repræsenteret på listen.

 

Det viser en analyse, som Ugebrevet A4 har foretaget på baggrund af Arbejdstilsynets besøgsstatistik for 2012.

Assens har den tvivlsomme fornøjelse at være den kommune i landet, hvis virksomheder i 2012 relativt set havde sværest ved at overholde arbejdsmiljøloven. Tilsynet besøgte 161 virksomheder og endte med at udstede 152 påbud, forbud og andre afgørelser – svarende til 94 afgørelser per 100 besøgte virksomheder.

Det undrer borgmester Finn Brunse (S), hvis der skulle være markante arbejdsmiljøproblemer i hans kommune. Og om han vil tage det op med arbejdspladserne, afhænger af alvoren af påbuddene.

»Vi har en god dialog med vores virksomheder, så hvis det er noget, som giver en særlig karakteristik af virksomhederne i Assens Kommune, så bliver det et tema, som vi i fællesskab kan forholde os til,« siger han til Ugebrevet A4.

Bedst i statistikken går det på Fanø, hvor Arbejdstilsynet kun fandt fem problemer på 26 besøgte virksomheder. Omregnet svarer det til 19 afgørelser per 100 besøgte virksomheder. Men Fanø er kun en af tre jyske kommuner i top ti. De syv andre kommuner i den pæne ende af skalaen ligger på Sjælland og tilstødende øer.

At jyderne ligger i top, når det gælder dårligt arbejdsmiljø, kan have at gøre med typen af arbejdspladser, som varierer fra landsdel til landsdel, ligesom det ikke kan afvises, at kontrollen gennemføres forskelligt, påpeger en arbejdsmiljøforsker.

»Enten kan det være fordi, der er geografisk forskel i Arbejdstilsynets praksis, ellers er det fordi, der er en reel forskel i arbejdsmiljø,« siger arbejdsmiljøforsker ved Roskilde Universitet Klaus T. Nielsen til A4 og uddyber:

»Der er en ophobning af arbejdspladser med vidensarbejde i hovedstadsområdet og i andre storbyer. Alt andet lige vil de tiltrække færre påbud, fordi det især er ulykker, som udløser påbud – og ulykker er ikke særligt typiske på kontorarbejdspladser,« siger han.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu