Analyse: Unge bliver født til kontanthjælp

25. februar 2013 22:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Analyse: Unge bliver født til kontanthjælp
Billede mangler

Indsatsen for at bryde den sociale arv i Danmark handler ikke længere om økonomi, men om at opdrage familierne, vurderer flere eksperter ifølge Ugebrevet A4.

 

Risikoen for at komme på kontanthjælp er markant højere for unge, der kommer fra en belastet baggrund, viser en ny analyse, der kommer samtidig med regeringens udspil til en kontanthjælpsreform.

På baggrund af en kortlægning af 51.000 unge mellem 18 og 29 år, som var på kontanthjælp i efteråret 2012, kan Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udpege fire familieparametre, som øger risikoen for at komme på kontanthjælp voldsomt: En eller flere i familien modtager kontanthjælp eller førtidspension, barnet boede som 15-årig ikke sammen med både mor og far, ingen af forældrene har en uddannelse ud over grundskolen, og endeligt er familieindkomsten blandt de 20 procent laveste.

Jo flere af faktorerne, der er til stede under opvæksten, jo større er sandsynligheden for at komme på kontanthjælp.

Således modtog en fjerdedel af de unge, som er vokset op i familier, hvor alle fire faktorer gør sig gældende, kontanthjælp. Omvendt var det færre end tre procent af de unge, som ikke havde levet med et eneste af de nævnte forhold under opvæksten, som fik kontanthjælp i efteråret, skriver Ugebrevet A4 tirsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu