Anbragte børn svigtes af kommunerne

11. april 2012 09:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Anbragte børn svigtes af kommunerne
Billede mangler

Landets kommuner holder ikke godt nok øje med private opholdssteder for anbragte børn og unge, kritiserer lederne på opholdsstederne.
Kritikken er kommet frem efter en rundspørge på opholdsstederne foretaget af Politiken.
I alt er 77 pct. af de adspurgte enige eller delvist enige i, at tilsynet med opholdsstederne bør styrkes og professionaliseres.
I dag falder opsynet med opholdsstederne under kommunernes ansvar, og lektor på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde ved Aalborg Universitet, Karin Kildedal, peger på, lovgivningen på området ikke er god nok, og at sagsbehandlerne ofte ikke har de nødvendige faglige forudsætninger.
“Det at føre tilsyn er et speciale. Og det er ikke i alle kommuner, at de er tilstrækkeligt uddannet til at gøre det. Det er et ret kompliceret og omfattende arbejde,” siger Karin Kildedal til Politiken.
Kommunernes Landsforening (KL) erkender, at man skal blive bedre på området.
” Det er selvfølgelig ikke rart at tænke på, at så mange opholdssteder ikke er tilfredse med de tilsyn, kommunerne fører. Og det skal blive bedre,” siger formand for Børne- og Kulturudvalget i KL, Jane Findahl (SF), til Politiken.
Socialminister Karen Hækkerup (S) understreger ligeledes, at indsatsen på området skal styrkes.
“Jeres undersøgelse bekræfter, at kommunerne ikke gør det godt nok, og at vi for alt i verden skal have løftet kvaliteten med tilsynet,” skriver Karen Hækkerup i en mail til Politiken.
Kilde: Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu