Anden etnisk baggrund end dansk gør det sværere at komme i praktik

18. marts 2013 09:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anden etnisk baggrund end dansk gør det sværere at komme i praktik
Billede mangler

Det er i flere undersøgelser blevet påvist, at det er cirka dobbelt så svært for unge med anden etnisk baggrund at få en praktikplads. Det skriver Metroxpress.

 

»Det sker faktisk, at en arbejdsgiver siger »lad være med at sende en perker«, når de søger praktikanter, eller at en lærer på erhvervsuddannelserne kalder en ung fyr for ’Al-Qaeda,« siger Agi Csonka, formand for Eksperttænketank for Integration (ETI), som refererer til Københavns Kommune med anbefalinger på integrationsområdet, til avisen.

Samtidig afspejler det sig i frafaldsstatistikkerne, at der er forskel på, om man er etnisk dansker eller ej. Af de elever, der startede på en erhvervsuddannelse i 2011 i København, er 31 procent af de unge med dansk baggrund droppet ud – for elever med anden etnisk baggrund er tallet 43 procent, skriver Metroxpress.

Dansk Industri erkender, at der er diskrimination på nogle arbejdspladser og kalder til handling på området.

»Der er diskrimination på mange arbejdspladser, hvor man ikke tager udlændinge, fordi man ikke vil have dem. Det er ikke i orden, og det skal vi gøre noget ved, « siger direktør Lars Goldschmidt til Metroxpress.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu