ANNONCE

Anderledes forside: Google hylder Clara Schumann på 193 års fødselsdag

13. september 2012 06:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Anderledes forside: Google hylder Clara Schumann på 193 års fødselsdag
Billede mangler

Komponisten og pianisten Clara Schumann blev født for 193 år siden i dag den 13. september – det fejrer søgemaskinen Google med en hyldest på forsiden.
 
Clara Wieck Schumann, gift med komponisten Robert Schumann, ble født i Leipzig de 13. september 1896 i Frankfurt am Main. Hun hyldes i dag på søgemaskinen Google, der i den anledning har ændret sig forsidelogo me en såkaldt ”Google doodle”.
 
Clara Wieck Schumann hørte sammen med bl.a. Liszt, Chopin og Anton Rubinstein til de bedste pianister i århundredet og reformerede klaverspillet ved at forlange, at man var absolut nodetro.
 
Allerede som 14-årig komponerede hun sin klaverkoncert i a-mol, opus 7-
 
Clara Wieck Schumann var elev af sin fader, Friedrich Wieck, der også var klaverlærer for hendes senere ægtefælle Robert Schumann.
 
Pga. hendes mange børn, koncertkarrieren og ægtefællens sindssygdom blev det ikke til så mange kompositioner, som man kunne have ønsket sig, men hun har pga. kompositionernes kvalitet fortjent at blive nævnt på lige fod med de andre tidlige romantikere, Liszt, Chopin, Robert Schumann, Fanny og Felix Mendelssohn og den oversete Anton Rubinstein.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu