ANNONCE

Anders Bondo Christensen stopper

11. august 2020 19:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) meddeler, at han stopper.

Anders Bondo Christensen stopper
Anders Bondo Christensen fra Lærernes Centralorganisation under pressemøde om ny arbejdstidsaftale for lærerne hos DGI i København, tirsdag den 11. august 2020. Samme dag meddelte han, at han stopper som formand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Anders Bondo Christensen stopper som Formand for Danmarks Lærerforening. Det skriver lærerforeningen i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer samme dag som nyheden om, at DLF og Kommunernes Landsforening (KL) er nået til enighed om en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Aftalen mangler at blive godkendt af lærerne ved en afstemning.

Du kan læse mere om aftalen her.

Den kommende forhenværende formand siger selv følgende:

– Det har været en stor ære at være formand for lærerne, fordi det handler om hele den danske folkeskole. Det handler om vores medlemmer, som knokler hver eneste dag i folkeskolen og alle de andre steder, vores medlemmer arbejder. De løfter en kæmpe opgave for vores samfund, og det er jeg rigtig stolt af.

En ære

Anders Bondo Christensen det for “en kæmpe ære” at være formand for lærerne. Men tiden er nu kommet til at give stafetten videre, siger han.

– Overenskomstforhandlingerne i både 2013 og 2018 var intense perioder, og nu er tiden kommet til at give stafetten videre. Beslutningen om at stoppe som formand traf jeg allerede i 2018, men forhandlingerne om en arbejdstidsaftale med KL har trukket ud, siger han i pressemeddelelsen.

En ny formand skal vælges på Danmarks Lærerforenings kongres. Den afholdes den 22.-23. september.

Anders Bondo Christensen, der er uddannet lærer, har som formand for Forhandlingsfællesskabet desuden forhandlet overenskomst for alle kommunalt ansatte indtil 2018, hvor han stoppede som formand herfor.

Til fagbladet Folkeskolen siger Anders Bondo Christensen, at han ikke vil ende som et “ringvrag”.

– Jeg skal være 110 procent sikker på, at det løfter jeg med al den styrke, jeg har – sådan har jeg altid haft det. Jeg har bedt gode venner sige til mig hvis de føler, at jeg begynder at blive et ringvrag for sådan vil jeg simpelthen ikke ende. Og derfor skal man stoppe i tide, siger han i et interview.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu