Anders Fogh vred over massakre i Afghanistan

11. marts 2012 22:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Anders Fogh vred over massakre i Afghanistan
Billede mangler

Anders Fogh Rasmussen er klar i mælet efter en amerikansk soldats massakre på civile afghanere.
Den danske generalsekretær for Nato frygter, at afghanernes tillid til Nato kan svækkes efter soldatens blodige forbrydelse.
Soldaten gik i går amok og dræbte 16 civile afghanere – ni af dem er angiveligt børn og tre er kvinder.
“Jeg tager på det kraftigste afstand fra det angreb. Det er en dybt ulykkelig situation. NATO har overbragt kondolencer til de afghanske familier, der er blevet berørt af det,” siger han til DR.
Han understreger, at der er tale om en enkelt persons handling, der ikke er udtryk for de vestlige styrkers opførsel i det krigshærgede land.
“Det er vigtigt at sige, at der tilsyneladende er tale om en enkelt mands vanvittige handling, og det er bestemt ikke på nogen måde udtryk for, hvordan vores soldater i Afghanistan opererer,” siger Anders Fogh Rasmussen til DR.
Ifølge generalsekretæren er tilliden til Nato-styrkerne stor, men massakren kan sammen med en religiøs provokation fornylig svække forholdet imellem Nato og afghanerne.
“Det er klart, at koranafbrændinger og denne type angreb er med til at underminere tilliden til os. Derfor gælder det nu om at genoprette den tillid hurtigst muligt,” siger han til tv-stationen.
Den vurdering deles også af Helle Lykke Nielsen, der er mellemøstforsker på Syddansk Universitet.
“Vi har jo haft en lang række sager, senest med koranafbrænding, som har gjort folk meget vrede. Det man kan frygte er, at folk er så vrede, at de vil gøre gengældelse,” siger hun til Newspaq.
Soldaten bag massakren har ifølge BBC lidt af psykiske problemer.
Kilde: DR
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu