ANNONCE

Anders Foghs nære medarbejder dræbt i ulykke

29. juni 2020 19:14 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens personlige assistent var blandt tre dræbte i fynsk ulykke.

En trafikulykke ved Bogense på Nordfyn kostede søndag aften tre mennesker livet.

De dræbte var tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) nære medarbejder Mads Hoppe og hans mor og faster.

Anders Fogh Rasmussen, der fra 2001 til 2009 var statsminister og fra 2009 til 2015 generalsekretær for Nato, stiftede i 2015 konsulentfirmaet Rasmussen Global.

Her var Mads Hoppe ansat som Foghs personlige assistent.

– Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at vores kollega Mads Hoppe er afgået ved døden i en bilulykke sammen med sin mor og faster, der også begge omkom, skriver Anders Fogh Rasmussen i en mail til Ritzau.

– Mads var hjertet i vores organisation samt en vedholdende og dygtig assistent. Men vigtigst af alt: han var vores gode ven. Vi henvendte os alle til Mads for gode råd eller en hyggelig snak. Mads var kontorets livlige sjæl, og han vil i allerhøjeste grad blive savnet. Vores tanker går til Mads’ familie efter denne ubegribelige tragedie.

Voldsom ulykke

Da redningsmandskabet ankom ved ulykkesstedet stod det meget hurtigt klart, at en 37-årig mand, Mads Hoppe, og en 64-årig kvinde var blevet dræbt på stedet.

På daværende tidspunkt blev den 63-årige kvinde fløjet på sygehuset med livstruende skader.

De tre omkomne i ulykken var som bekendt Mads Hoppe, hans mor og hans faster.

140-150 i timen

En 26-årig mand blev mandag varetægtsfængslet efter ulykken.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet sad den nu varetægtsfængslede 26-årige tilbagelænet og med arme og ben over kors, da sigtelserne blev læst op under grundslovsforhøret.

Han erkender, at han har kørt “noget for stærkt” – 120-130 kilometer i timen, har Fyns Politi oplyst i en pressemeddelelse. Hans ven, der var medpassager i den Porsche Cayenne, de kørte i, har dog sagt, at de kørte 140-150 kilometer i timen.

De har også været uenige om, hvor meget, der var blevet drukket forinden. Den sigtede mener, han havde drukket fire-fem øl over en længere periode. Vennen siger otte-ni.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab, spirituskørsel og for at flygte fra uheldstedet. Han nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab og promillekørsel.

Han kom ikke selv til skade ved ulykken, men forlod ulykkesstedet efter at have sikret sig, at vennen var ok. Han blev senere anholdt hos sin kæreste. Vennen i den 26-åriges bil blev undersøgt for mindre skader.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu