Andet tilfælde: Dansker fik frygtet sygdom

4. juli 2019 16:48 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I 2018 blev en dansker ramt af et så sjældent tilfælde af Malaria, at det kun er det andet menneske i verden, der er blevet ramt.

En dansk turist, der var på rejse med sin familie i Thailand og Malaysia i seks uger, blev ramt af en meget sjælden version af den frygtede sygdom Malaria. Det er faktisk kun andet tilfælde af sygdommen, der er blevet fundet på mennesker.

Sygdommen findes normalt kun hos makakaber i Sydøstasien, fremgår det af Malaria opgørelsen fra Statens Serum Institut.

Sjælden sygdom

Under en seks uger lang ferie med sin familie i Thailand og Malaysia, blev en dansk turist smittet med en meget sjælden form for Malaria. Faktisk er det, det første rapporterede tilfælde af Malariaarten P.Cynomolgi, der er fundet i Sydøstasien.

Mens det kun er to mennesker i hele verden, der er blevet ramt af sygdommen.

Viste symptomer

Allerede da danskeren og familien var på færd med at rejse hjem, oplevede den danske turist symptomer på Malaria. Da turisten vendte hjem blev vedkommende undersøgt på en medicinsk afdeling, hvor malariaprøver kunne klargøre, at turisten var smittet.

En DNA-analyse på Statens Serum Institut kunne senere konkludere, at det var den sjældne variant af sygdommen, turisten led af.

Abesygdom

P. Cynomolgi findes normalt kun hos makakaber i Sydøstasien. Men det viser sig, at der er en sammenhæng mellem aber og den danske turist.

Turisten og familie brugte noget af ferien på at observere aber i jungleområder, og turisten er der blevet stukket af en myg, der har båret på virussen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu