ANNONCE

Anette har fået nok: Unge raserer biblioteket

9. marts 2020 06:24 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Anette Birch har flere gange oplevet, at grupper af unge raserer det lokale bibliotek. Derfor håber hun nu på hjælp til at få uroen stoppet.

Normalt er det en meget fredelig oplevelse at gå på biblioteket for at låne bøger, men sådan skulle det ikke være for Anette Birch, da hun fredag eftermiddag var på sin vanlige tur på Grenaa Bibliotek.

Under besøget kom to unge ind på biblioteket med en indkøbsvogn, og satte sig i ungdomsafdelingen, hvor de var højlydte.

– Jeg føler mig generet af, at jeg kan høre hvad de taler om, og af at de sidder og drikker vodka og juice og leger med de legeredskaber, der er stillet til rådighed for de små, men jeg vælger at lade være med at sige noget, siger Anette Birch til Tv2 Østjylland.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Kort tid efter eskalerede situationen, da yderligere to unge tilsluttede sig gruppen.

– To yngre indvandrerdrenge kommer løbende og beder mig om at hjælpe, da de to med indkøbsvognen nu har smadret en vodkaflaske, har harket en snotklat på gulvet, pisset i en skraldespand, prøvede at lokke de to yngre drenge til at drikke vodka og havde efterfølgende kastet bøger efter dem, siger hun.

Det fik hende til at konfrontere gruppen, som kort efter forlod biblioteket. De unge drenge, der bad om hendes hjælp, fortalte, at det ikke var første gang, der havde været ballade på biblioteket.

– Ofte er der mange, der sidder på biblioteket og drikker store mængder alkohol og ryger. Og de bruger aldrig toiletterne, siger hun.

Personale kan intet gøre

Efter episoden var Anette Birch både i kontakt med bibliotekspersonalet, der fortalte, at de ikke kunne gøre noget, fordi de unge ofte samles uden for bibliotekarernes arbejdstid.

Derfor har Anette Birch fattet et opslag i Facebookgruppen ‘8500 Grenaa’, hvor hun beder om hjælp til at få det stoppet. Desuden har hun været i kontakt med en klubmedarbejder, som kender de unge, for at få hjælp til, hvad hun og andre skal gøre, hvis man ser de unge rasere biblioteket.

– Klubmedarbejderen sagde, at vi bare skulle ringe til dem, da det hørte ind under forebyggende arbejde. Jeg har så efterspurgt nogle synlige telefonnumre på biblioteket, siger hun til Tv2 Østjylland.

Hun fortæller, at hun ofte har oplevet, at unge er meget højlydte og ubehagelige, men at hun ikke før har oplevet det så voldsomt som i fredags.

Norddjurs Bibliotek i Grenaa er bemandet med personale til klokken 14 om fredagen, mens der er åben for selvbetjening til klokken 22.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu