Mor bortførte sine børn: Nu mødes hun med fædrene i retten

6. oktober 2017 06:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Angelina Mathiesen er stukket af til Brasilien med sine børn. Nu har en dommer bestemt, de skal hjem til Danmark.

– Jeg sover som en baby. Jeg vågner en gang i timen og græder.

Med ord fra politikeren John McCain beskrev Vladimir Valiant i september 2016 de sidste seks måneder af sit liv.

Nu har ikke han ikke mange kommentarer til udviklingen i sagen om bortførelsen af hans søn.

– Jeg må ikke rigtig udtale mig, mens sagen står på, siger han til Newsbreak.dk og hentyder til den verserende retssag. Mere om den senere.

Børnene bortført

54-årige Vladimir Valiant savner sin søn. Og det har han gjort siden 18. marts 2016. Der forsvandt hans ekskone nemlig sammen med sine to børn, Aia og Leonardo. Leonardo var dengang er 3,5 år gammel – Aia seks. Børnenes respektive fædre har forældremyndigheden over dem.

Moderen og de to børn er ikke set siden den 18. marts, hvor de forsvandt fra kvindens bopæl i Vanløse. Det var få dage før en sag om forældremyndigheden over det ene barn skulle afgøres. I både Aia og Leonardos tilfælde har fædrene fuld forældremyndighed.

Planlagt flugt

Kombineret med det faktum, at der forud for deres forsvinden er foretaget flere forberedende handlinger, er politiet ganske overbevist om, at kvinden rent faktisk har taget benene på nakken og er gået under jorden.

– Blandt andet har hun kort tid inden tømt hele sin bankkonto, sagde politikommisær Bjarke Dalsgaard Madsen fra efterforskningsafdelingen for borgernær kriminalitet tirsdag til Newsbreak.dk.

– Vi har hele tiden forventet, at hun på et tidspunkt ville dukke op, fordi kriminelle sætter spor. Men især de elektroniske har hun været god til at slette, siger Bjarke Madsen.

Fængslet i Danmark – in abentia

Den 42-årige kvinde er blevet varetægtsfængslet in absentia. Det vil sige, at hun – i sagens natur – ikke var til stede, da en dommer bestemte fængslingen. Samtidig blev hun også efterlyst via Europol, der er et fælles europæisk politi.

Københavns Politi har tidligere oplyst til Newsbreak.dk, at Angelina Maalue Avalon Mathiesen formentlig befandt sig et sted i Sydamerika.

Det gjorde hun. Hun og børnene er i Brasilien.

Skal tilbage til Danmark

Nu har en dommer bestemt, at moderen og de to børn skal tilbage til Danmark. Det skriver Ekstra Bladet.

Det kan dog ikke lade sig gøre lige nu, for deres mor Angelina Mathiesen har sendt dem væk, mens hun selv forsøger at få retten til at besinde sig, skriver bladet.

Det sker onsdag i Justiça Federal, hvor Angelina Mathiesen, som er internationalt eftersøgt via Interpol, står ansigt til ansigt med børnenes fædre.

Havde ikke børnene med

Onsdag aften oplyser Angelina Mathiesen til Ekstra Bladet, at dommeren nu har erklæret sig villig til at udsætte beslutningen om udlevering, hvis hun henter børnene.

– Jeg havde dem ikke med. Det gjorde jo mange rigtig rigtig vrede. Men jeg vil ikke tage mine børn med, før jeg kan være forvisset om, at det her bliver gjort ordentligt. De sagde, Aia skulle i høring inde foran alle de folk. Det mener jeg ikke er okay. Det er det samme som ikke at lytte til hende. Hvad skulle hun sige? En syvårig pige, inde foran 12 mennesker og to fædre, hun ikke har set i meget meget lang tid, siger Angelina Mathiesen i et telefoninterview med Ekstra Bladet.

‘Jeg har ingen følelser lige nu’

Vladimir Valiant har ikke opgivet håbet om at få sin søn med til Danmark.

Hvilke følelser gik gennem dig, da du stod ansigt til ansigt med Angelina igen?

– Lige nu er jeg tom for følelser, siger Vladimir Valiant til Newsbreak.dk.

Hvor længe retssagen kommer til at stå på, har Vladimir Valiant intet bud på.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu