Angreb koster 20 politifolk livet

27. januar 2013 08:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Angreb koster 20 politifolk livet
Billede mangler

AFGHANISTAN: Det kostede otte afghanske politifolk livet, da en vejsidebombe sent lørdag eksploderede i den sydlige provins Kandahar, oplyser landets politi søndag ifølge Reuters.

 

Det er det tredje angreb mod afghansk politi i løbet af 24 timer. Tyve politifolk er således blevet dræbt siden middagstid lørdag, og det skaber øget bekymring for, hvordan de afghanske sikkerhedsstyrker skal håndtere sikkerheden i landet, når NATO-styrkerne trækker sig ud ved udgangen af næste år, skriver nyhedsbureauet.

Ved angrebet lørdag aften havde politiet i Kandahar lige desarmeret en anden vejsidebombe og anholdt tre mænd mistænkt for at tilhøre Taleban, da eksplosionen fandt sted. To af de mistænkte blev også dræbt, mens sels politifolk og den tredje mistænkte blev såret.

Og dette angreb var altså blot timer efter, at 10 betjente, heriblandt den lokale antiterrorchef, blev dræbt i et angreb i den nordlige Kunduz-provins. To andre politifolk blev dræbt i bombeeksplosion i den østlige provins Ghazni.

Det er meningen, at den 350.000 mand store afghanske sikkerhedsstyrke skal overtage ansvaret for sikkerheden i landet, når NATO-styrkerne forlader Afghanistan med udgangen af 2014.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu