ANNONCE

Anholdt for bombeangreb: Nu er han i Danmark

28. august 2019 11:10 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

22-årig strittede først imod at blive udleveret til en straffesag i Danmark.

En svensk statsborger, som sigtes for et angreb på Skattestyrelsen i København, er blevet udleveret til Danmark, skriver Københavns Politi onsdag formiddag i en pressemeddelelse. Den unge svensker skal efter planen fremstilles i dansk grundlovsforhør onsdag.

Det vil ske i Københavns Byret omkring klokken 11.15, hvor anklager Andreas Emil Christensen ifølge politiet vil bede om lukkede døre af hensyn til efterforskningen, som fortsætter ufortrødent.

– Vi er glade for, at den sigtede nu er på dansk jord og vil gerne takke vores kolleger på den anden side af Øresund for det gode samarbejde. Det fortsætter vi selvfølgelig, mens efterforskningen kører videre, siger leder af personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 22-årige mand sigtes for at have stået bag eksplosionen ved Skattestyrelsens bygning på Østbanegade sidst på aftenen 6. august. Ingen mennesker kom noget til. Men bygningens facade blev ødelagt.

Dansk politi mener, at han sammen med en anden mand, en 23-årig, i en hvid Citroën Berlingo om aftenen kørte over Øresundsbroen og satte eksplosionen i værk. Svensk politi skred til anholdelse af den 22-årige, da Danmark havde udstedt en arrestordre.

Han protesterede imod at blive udleveret, men en dommer i tingsretten i Malmø afviste hans indsigelse.

Politiet oplyser, at den 23-årige endnu er efterlyst internationalt – han er på fri fod.

Efter den voldsomme begivenhed og efter endnu en kraftig eksplosion ved en nærpolitistation i København har regeringen varslet nye tiltag.

Blandt andet overvejes det at skærpe straffen for angreb på offentlige myndigheder, har justitsminister Nick Hækkerup (S) sagt.

Af hensyn til den videre efterforskning har vi for nuværende ikke yderligere oplysninger“, skriver politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu