Angstramte danskere ryger på venteliste

29. april 2013 02:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Angstramte danskere ryger på venteliste
Billede mangler

Kassen er ved at være tom, og så må patienterne vente.

 

Fem år efter, at der blev indført et offentligt tilbud om psykologhjælp til depressions- og angstramte danskere, er udgiftsloftet på 130 millioner kroner for ordningen ved at være ramt. Det har regionerne og Dansk Psykologforening til at bede psykologer om at afvise mulige patienter eller sætte dem på venteliste.

Det fremgår af en mail, som Ugebrevet A4 er kommet i besiddelse af.

»Det er (…) vigtigt at understrege, at du ikke bør afvise klienter med henvisning til den økonomiske ramme, men i stedet enten sætter klienten på venteliste eller henviser til andre psykologer,« lyder den fælles opfordring fra regionerne og psykologforeningen ifølge Ugebrevet A4.

Ordningen skulle ellers give personer over 18 år, som lægen diagnosticerer som ramt af »let til moderat depression«, eller personer mellem 18 og 38 år, der lider af »let til moderat angst«, ret til at blive henvist til en psykolog – mod, at personen selv betaler 40 procent af udgiften.

Ifølge Danske Regioner er knap 35.000 personer blevet henvist til psykolog fra 1. juli 2012 til slutningen af februar i år. I samme periode er udgiften løbet op i knap 86 millioner kroner, oplyser regionerne.

Men budgettet, der frem til sommer er på i alt 130 millioner kroner, risikerer at blive overskredet med op til 15 millioner kroner, hvis danskerne i samme omfang som hidtil går til lægen og får en henvisning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu