Angstramte lades i stikken af regeringen

18. april 2012 09:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Angstramte lades i stikken af regeringen
Billede mangler

Er du over 38 år og lider af angstanfald, vil det fremover ikke være muligt at få økonomisk støtte til psykologhjælp. Får du derimod en depression, kan du få støtte til psykologhjælp, lige meget hvor gammel du er.
Sådan lyder det i finansloven 2012, men det er usagligt at skelne mellem de to sygdomsgrupper, mener formanden fra PsykiatriFonden, Anne Lindhardt, skriver Kristeligt Dagblad.
“Alder er et rent økonomisk kriterium, der er lige så usagligt, som hvis man sagde, at kun det ene køn kunne behandles. Der er intet videnskabeligt belæg for at sige, at angst er mindre udbredt blandt mennesker over 38 år end blandt mennesker, der er yngre,” siger Ane Lindhardt til Kristeligt Dagblad.
Finansloven har afsat 40 millioner kroner til at udvide den eksisterende ordning, hvor angstramte kan få støtte til psykologhjælp, men danskere over 38 år altså er udeladt.
Ifølge Danske Patienter kan det imidlertid ikke betale sig, at lade de ældre angstramte I stikken, hvis man betragter problemstillingen ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv.
“En lang række ældre lider af fysiske kroniske sygdomme, og de har stor risiko for at blive ramt af psykiske følger som eksempelvis angst. Så det virker forkert og ufornuftigt at sætte en aldersgrænse på denne sygdom, for angst har ingen alder,” siger chefkonsulent i Danske patienter, Anette Wandel, til Kristeligt Dagblad.
Sundhedsminister Astrid Krag forklarer, at der ikke var penge til at gøre ordningen dækkende for alle grupper.
“Det var det, som vi i satspuljekredsen i denne omgang kunne finde økonomi til. Jeg synes, at det er et stort skridt i den rigtige retning, som vil komme patienter med depression eller angst til gavn. Angstordningen er et år gammel, og vi har endnu ikke fået belyst effekten af ordningen. Derfor er der også i satspuljeaftalen afsat midler til at evaluere ordningen,” siger hun ifølge Kristeligt Dagblad.
Kilde: Kristeligt Dagblad

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu