ANNONCE

Anholdt efter flyvetur: I dag starter sagen

21. august 2019 14:48 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Thorbjørn Olesen skabte ballade på et fly, og det koster en tur i retten samt suspendering fra turneringer.

Anholdt efter flyvetur: I dag starter sagen
Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen skal i retten i London efter belastende opførsel på et fly fra Nashville til London. Foto:S canpix

Onsdag klokken 15 dansk tid skal golfspilleren Thorbjørn Olesen stå skoleret i en retssal i London, hvor han blandt andet er tiltalt efter to milde voldsparagraffer.

Han blev anholdt 29. juli, da betjente stod klar ved gaten i Heathrow til at hive golfspilleren med på stationen, efter at han angiveligt skulle havde opført sig upassende på flyveturen fra Nashville til London.

Han blev løsladt samme dag, og per brev tre dage senere blev han officielt tiltalt.

Halv time

Ud over de to milde voldsparagraffer er golfspilleren endvidere tiltalt for at være beruset om bord på et fly.

Det er de anklager, som Uxbridge Magistrates’ Court i London skal tage stilling til.

Der et tale om en høring, hvor Olesen-lejren skal forholde sig til anklagerne. Der er sat en halv time af til høringen.

Inden flyturen havde han deltaget i PGA Tour-turneringen WGC Invitational i Memphis, hvor han efter en dårlig sidste runde faldt ud af top-10 og sluttede som nummer 27.

Den danske golfspiller er tiltalt for seksuelt overgreb, altså berøring af seksuel karakter uden samtykke, på en kvinde på flyet. Derudover er han tiltalt efter en mild voldsparagraf. I begge tilfælde risikerer han op til seks måneders fængsel. Han er også tiltalt for at have været fuld på flyet. Det kan straffes med en bøde.

Newsbreak.dk har via et dansk kommunikationsbureau modtaget følgende skriftlige udtalelse fra Thorbjørn Olesens advokat Paul Morris:

– Thorbjørn har samarbejdet fuldt ud med politiet i forbindelse med deres efterforskning, men han kan desværre ikke udtale sig om sagen, før den er behandlet i det engelske retssystem.

Suspenderet

European Tour har taget sagen og anklagerne meget alvorligt, og danskeren er suspenderet fra European Tour, indtil udfaldet af retssagen kendes.

Det samme er han fra turneringer i USA, har Laura Neal, der er vicepræsident på PGA Touren, oplyst i en mail til DR Sporten.

Hvis danskeren skulle blive kendt skyldig i retten, kan det resultere i bøde og/eller fængselsstraf på op til et år, skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af anklageskriftet.

Det oprindelige anklageskrift blev præsenteret med de tre tiltaler, men der kan ske ændringer helt frem til høringen onsdag eftermiddag i London.

Thorbjørn Olesen er 29 år, og han har blandt andet vundet fem sejre på European Tour.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu