ANNONCE

Politiet: Vi har anholdt manden fra fotoet

9. januar 2021 08:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet har blandt andet sigtet ham for tyveri.

Politiet: Vi har anholdt manden fra fotoet
Politiet mener, at manden i stolen er identisk med den anholdte. Foto/Collage: Newsbreak.dk/Scanpix/AFP PHOTO / Washington County Sheriff's Office/Sauel Loeb/

En mand er blevet anholdt, mistænkt for at have taget del i det kaos, der udspillede sig i den amerikanske kongres tidligere på ugen. Det skriver NBC News.

Politiet mener, at den anholdte Richard Barnett er identisk med den mand, der blev affotograferet siddende ved Nancy Pelosis bord under optøjerne, hvor en større gruppe af mennesker havde indtaget kongresbygningen.

Flere personer blev anholdt i forbindelse med optøjerne, men i tiden efter fortsætter politiet altså med at opspore personer mistænkt for at tage del i amokløbet mod kongressen.

Joe Biden indsat

Demonstranterne trængte ind i kongresbygningen, mens kongresmedlemmer formelt var ved at godkende Joe Bidens sejr ved præsidentvalget i 2020.

Politikere og ansatte gik i skjul, og nogle timer senere, da roen var genoprettet, blev Joe Bidens valgsejr endeligt godkendt.

Borgmesteren i Washington D.C har sidenhen forlænget en nødretstilstand, der til at starte med blev indført for at stoppe urolighederne. Den løber til den 21. januar, dagen efter præsidentindsættelsen.

Anholdt og fængslet

Richard Barnett er fra byen Gravette i staten Arkansas. Ifølge NBC News er han fængslet i Arkansas, sigtet for at ulovlig indtrængen, og efterfølgende ophold og for tyveri.

En journalist ansat ved New York Times har angiveligt været i kontakt med den mand, politiet mener at Richard Barnett er identisk med. Det skete i tiden umiddelbart efter de kaotiske scener i kongressen.

Journalisten Matthew Rosenberg talte med manden udenfor kongressen og fik her at vide, at manden havde taget et brev med sig, adresseret til Nancy Pelosi. Manden insisterede på det tidspunkt på, at han ikke havde stjålet brevet, eftersom at han havde efterladt nogle småpenge, da han forlod kontoret.

Manden fortalte journalisten, at han bankede roligt på døren for siden at blive presset ind på kontoret af grupper af mennesker. Han fortalte også, at han havde efterladt en seddel til Nancy Pelosi, hvis indhold angiveligt ikke ligefrem skulle være roser rettet mod politikeren, der er formand for Repræsentanternes Hus og en af Donald Trumps mange kritikere.

I forbindelse med urolighederne på kongressen blev der blandt andet stjålet en computer fra Nancy Pelosis kontor, det er uvist, om den siden er blevet fundet.

FBI har bedt offentligheden om hjælp til at identificere de mennesker, der trængte ind i kongressen. Ifølge NBC er 41 personer indtil videre blevet anholdt.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu