ANNONCE

Anholdt for champagnekup til fire millioner

10. marts 2021 17:14 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Flere mænd anholdt i sag om tyveri af champagne for knap fire millioner kroner

Anholdt for champagnekup til fire millioner
Bottles of champagne are seen in the cellar of the Bollinger champagne House during the traditional Champagne wine harvest in Ay, France, September 23, 2016. REUTERS/Benoit Tessier

Efter en koordineret aktion onsdag formiddag er fem mænd blevet anholdt af Nordsjællands Politi i en sag om tyveri af champagne for knap fire millioner kroner.

Efter anholdelserne foretog politiet ransagninger af flere adresser, hvor der blandt andet blev fundet champagneflasker, der sandsynligvis kan kædes sammen med et indbrud begået ved en vinforhandler i Kokkedal i november 2020.

Det oplyser Nordsjællands Politi

Natten til fredag den 27. november 2020 blev der begået et indbrud ved en vinforhandler i Kokkedal, hvorfra der blev stjålet champagne for omtrent 3,8 millioner kroner.

Nordsjællands Politi har siden da efterforsket indbruddet, og efterforskningen mundede onsdag ud i en aktion flere steder på Midt- og Sydsjælland, hvor fem mænd blev anholdt, og flere adresser blev ransaget.

– Vi har efterforsket sagen intenst, og i løbet af vores efterforskning fik vi en del interessante personer i kikkerten. Vi vurderede, at det var nødvendigt at anholde de interessante personer samtidig, og derfor havde vi planlagt en større koordineret aktion i dag, og den gik lige efter bogen, så vi er svært tilfredse med arbejdsdagens forløb indtil videre, fortæller politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Finder uåbnet champagne

Under dagens ransagninger blev der blandt andet fundet uåbnede champagneflasker på flere private adresser, ligesom der også blev fundet en større mængde uåbnede champagneflasker gemt på et lager i Køge.

Nordsjællands Politi skal nu blandt andet undersøge, om champagnen stammer fra indbruddet i Kokkedal begået i november 2020.

– I dag har krævet en stor og flot indsats fra mange kollegaer, og vi har stadig mere arbejde foran os, for med fem anholdte og en hel del formodede tyvekoster, er der nok at tage fat på. Det arbejde ser vi meget frem til, for dagens aktion gik snorlige, så vi har stadig masser af blod på tanden, slutter Henrik Sejer.

Fire af de anholdte, en 27-årig mand fra Ishøj, en 34-årig mand fra Holbæk samt en henholdsvis 27-årig mand og en 40-årig mand fra Køge skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i løbet af torsdagen.

En en 37-årig mand fra Ølstykke er blevet løsladt efter endt afhøring, sigtet for nogle andre forhold.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu