Anholdt nordmand havde skudsikker vest og gaspistol

13. februar 2013 13:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anholdt nordmand havde skudsikker vest og gaspistol
Billede mangler

NORGE: Kort før klokken 12 onsdag formiddag foretog norsk politi en aktion mod en lejlighed i Oslo, hvor man pågreb en mand i 20erne, som politiet nu har sigtet for at have fremsat en »uspecifik trussel«.

 

Den mistænkte blev overhørt af passagerer på en bus mod Oslo, da han i en telefonsamtale tilsyneladende truede med at sprænge det norske Storting i luften.

»Han blev anholdt klokken 11.52. Han har været på bussen og i besiddelse af en skudsikker vest, et gasvåben og en sort taske fyldt med tøj,« siger stabschef fra norsk politi, Johan Fredriksen, ifølge norske medier på et pressemøde.

»Han sidder i bussen, tilsyneladende i beruset tilstand, og taler i telefon. Det var ikke en konkret trussel mod Stortinget, men Stortinget blev nævnt«, forklarer stabschefen.

Politiet vurderer efter anholdelsen, at »situationen i Oslo er afklaret«, og man har nedtrappet beredskabet omkring Stortinget, men vil ikke desto mindre være på plads ved parlamentet resten af onsdagen.

Efterforskningen, som politiet samarbejder med efterretningstjenesten PST om, er fortsat på et meget tidligt stadie, og politiet ved eksempelvis ikke, hvem den anholdte talte med i telefonen, da han fremsatte sin trusler i bussen på vej mod Oslo.

Den anholdte er kendt af norsk politi for tidligere forhold.

»Han har fremsat trusler tidligere, og folk, der kender til hans adfærd, har talt om et modus, som stemmer godt overens med det her,« siger Johan Fredriksen.

Sent tirsdag aften slog politiet i Oslo alarm på grund af trusler mod Stortinget, og politiet har valgt at tage truslen meget alvorligt, ligesom statsminister Jens Stoltenberg har udtalt sig i forbindelse med bombetruslen.

»Jeg har vænnet mig til, at Norge er et land, som bliver udsat for trusler. Heldigvis er de fleste trusler ufarlige, men vi lever i et land, hvor vi må indse, at en dag er det alvor. Om det var tilfældet i morges, vil jeg ikke spekulere i,« sagde statsministeren ifølge Aftenposten på Arbeiterpartiets landsstyremøde.

En mand i 30erne blev taget med på stationen natten til onsdag, men han blev løsladt hurtigt, da det viste sig, at han ikke kunne kobles til truslerne mod Stortinget.

22. juli 2011 bragte den nu dømte terrorist Anders Breivik en bombe til sprængning i regeringskvarteret i Oslo. Otte mennesker blev dræbt ved eksplosionen, mens yderligere 69 blev dræbt ved en efterfølgende skudmassakre på øen Utøya.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu