Anholdt selvmordsbomber var CIA-mand

9. maj 2012 04:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Anholdt selvmordsbomber var CIA-mand
Billede mangler

Et plot udtænkt af al-Qaeda om at sprænge et amerikansk passagerfly i luften blev forhindret af en spion, der infiltrerede terrorgruppen. Det skriver Los Angeles Times tirsdag.
Mandag fortalte flere medier om det afværgede terrorforsøg og citerede amerikanske embedsfolk for, at “selvmordsbomberen” var tilbageholdt. Men i virkeligheden arbejdede bombemanden for den amerikanske og saudiarabiske efterretningstjeneste.
Dobbeltagenten formåede at overbevise al-Qaeda i Yemen om, at han var villig til at udføre et selvmordsangreb på et passagerfly. Han tilbragte flere uger hos al-Qaeda i Yemen, som fremstillede den avancerede bombeanordning til formålet.
Men i stedet for at begive sig ud på selvmordsmissionen rejste agenten til Saudi-Arabien, hvor han overdrog bomben til de involverede efterretningstjenester.
Embedsmændene har ikke videregivet agentens identitet eller nationalitet. Han befinder sig nu i sikkerhed i Saudi-Arabien. Bombeplottet blev holdt hemmeligt i flere uger af USA og andre lande af frygt for repressalier mod agenten og hans familie.
Både CIA og andre efterretningstjenester afviser at kommentere oplysningerne. En embedsmand siger til New York Times, at sprængladningen var syet ind i et par underbukser.
Selv ved en af de kropsundersøgelser mange flyrejsende er vant til, når de skal igennem sikkerhedskontrollen, ville det have været svært at opdage bomben, fortæller han til New York Times.
Anordningen kunne desuden detoneres på to forskellige måder i modsætning til den bombe, som en terrorist forsøgte at udløse på et fly til Detroit i 2009. Detonatoren virkede ikke efter hensigten, og terroristen blev overmandet af andre passagerer.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu