Anker Jørgensen blander sig i PET-sag

15. april 2012 11:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Anker Jørgensen blander sig i PET-sag
Billede mangler

En katastrofe,
Det er hvad forhenværende statsminister Anker Jørgensen mener om, at PET har slettet papirer på fremtrædende danskere, selvom de burde have været overdraget til statens arkiver, skriver Berlingske.
“Ingen skal fjerne de papirer, der handler om personer PET har skrevet om. Det er vigtig historisk dokumentation for eftertiden,” siger Anker Jørgensen til Berlingske.
Hans egen sagsmappe er blandt de makulerede mapper, men også de tidligere statsministre Jens Otte Krag (S) og Poul Hartling (V) har fået slettet deres historie af PET.
Og selvom Anker Jørgensen ikke længere følger så meget med i det politiske liv, er han rørt over, at hans mappe er blandt de makulerede.
“Jeg følger ikke længere så meget med i det politiske liv, eller hvad der foregår i verden, det magter jeg ikke rigtigt. Men når jeg hører, at man destruerer vigtige papirer og sagsmapper, også selv om det ikke er alt det, der står, som er rigtigt, bliver jeg berørt,” siger han.
At der har eksisteret sagsmapper om hans egen person, overrasker ikke den tidligere statsminister.
“Det var vi jo en del, der var dengang, og jeg har altid haft en fornemmelse af, at PET lavede noget på os. Vi var politikere, det var derfor, de fulgte os. Men det er kun noget, jeg fornemmede og aldrig noget, jeg har valgt at undersøge nærmere – og heller ikke noget, jeg tænkte så meget over,” siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu