ANNONCE

Dræbte femårig i rus af kokain og lattergas

19. april 2021 06:23 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mandag står 21-årig mand tiltalt for 35 forhold - blandt andet uagtsomt manddrab, narkohandel og pengefalsk

Se flere fotos i billedgalleriet herover

En ganske almindelig onsdag eftermiddag i oktober endte på et splitsekund i en ufattelig tragedie, da en femårig pige blev dræbt og hendes mor kvæstet af en bilist, der ifølge politiet var høj på kokain og lattergas.

Pigen og hendes mor kom den 28. oktober sidste år gående på fortovet ad Peter Bangs Vej i Valby.

Fra sidegaden Sæbyholmsvej kom en VW Passat pludselig drønende tværs over vejen og bragede ind i den lille pige, som kom i klemme mellem bilen og en husmur.

Mandag indleder Retten på Frederiksberg sagen mod den 21-årige mand, der ifølge anklagemyndigheden sad bag rattet.

Kryster og kujon

Efter ulykken stak føreren af bilen af til fods, og især det forhold fik hårde ord med på vejen helt op i regeringens top. Justitsministeren kaldte gerningsmanden en kryster, og statsministeren kaldet ham en kujon.

Politiet mistænkte hurtigt den 21-årige, der samme aften blev efterlyst med navn og billede. Dagen efter blev han anholdt, og i et efterfølgende grundlovsforhør blev han varetægtsfængslet.

På stoffer

Tre af de i alt 35 forhold i anklageskriftet handler om ulykken. Her er han tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt bilen påvirket af kokain og lattergas.

Desuden er han i forbindelse med ulykken tiltalt for at volde fare for morens liv og for at efterlade ofrene i hjælpeløs tilstand.

I grundlovsforhøret erkendte han uagtsomt manddrab, men afviste at det skulle være sket under særligt skærpende omstændigheder.

Han er også tiltalt for at volde fare for andres liv eller førlighed i forbindelse med en ulykke på Ingerslevsgade på Vesterbro i januar 2019. Her påkørte han i spirituspåvirket tilstand en anden bil, så to personer blev alvorligt kvæstet, lyder det i anklageskriftet.

51.000 i falske penge

Ved en ransagning af den 21-åriges bopæl i Ishøj fandt politiet i et pengeskab 51 falske tusindkronesedler, som han er tiltalt for at have været i besiddelse af.

Også narkohandel indgår i tiltalen.

Fra den 7. august sidste år og frem til ulykken den 28. oktober skal han angiveligt have solgt mindst 215 gram kokain som hvidt bud. I september var han også i besiddelse af halvandet kilo hash, mener anklagemyndigheden.

Endelig indgår en stribe af berigelsesforbrydelser og overtrædelser af færdselsloven i tiltalen.

Sagen er rejst som en nævningesag. Det betyder, at anklageren vil kræve ham idømt mindst fire års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Tændte debatten

I ugerne efter trafikdrabet tog debatten om straffen for vanvidsbilisme til. Nogle uger efter drabet gik en del på gaden for at deltage i fakkeltog til ære for den femårige pige.

Ikke overraskende var fakkeltoget også en markering af den stigende folkelige utilfredshed med strafferammen for vanvidsbilisme.

“En påvirket vanvidsbilist satte en brat stopper for en lille piges liv. En familie blev revet midt over. En tragedie der har påvirket os alle – ikke bare os som kendte Aya – men alle. Hvorfor skulle denne kønne lille og livsglade pige på så uforståelig måde rives bort ? Det spørgsmål er vi mange der sidder tilbage med. Svaret får vi aldrig. Enhver skal kunne færdes sikkert på byens veje. Ingen forældre skal være bekymret for at sende deres børn ud i trafikken”, skrev arrangøren i begivenheden under titlen “nok er nok”.

Smukt

Ekstra Bladet, der har dækket sagen intenst, har været i kontakt med moderen til den femårige pige. Kvinden blev også ramt ved ulykken, men overlevede. Hun sendte en skriftlig udtalelse til bladet i anledning af fakkeltoget:

“Jeg ønsker med fakkeloptoget at ære Ayas minde. Hun ville have fundet det smukt med alle de lysende fakler, hvis hun havde været her til at se det. Det er et ubærligt tab at miste min elskede datter på så urimelig vis. Jeg er taknemmelig for alle dem, som kommer og viser hende respekt og skænker hende kærlige tanker”, skrev moderen blandt andet.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu