Anklagede for voldtægt i Indien erklærer sig uskyldige

2. februar 2013 13:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anklagede for voldtægt i Indien erklærer sig uskyldige
Billede mangler

INDIEN: Fem mænd, der står anklaget for massevoldtægt og drab på en 23-årig kvinde i New Delhi, har lørdag alle erklæret sig ikke skyldige. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Ifølge politiet lokkede mændene den 23-årige kvinde om bord på en bus i New Delhi, hvor de efterfølgende voldtog hende flere gange og mishandlede hende med jernstænger, inden de smed hende af bussen og efterlod hende langs motorvejen. Kvinden, der var studerende, døde to uger efter, 16. december, af sine kvæstelser.

Et vidne fortæller til Reuters, at de fem mænd havde dækket deres ansigter til, da de lørdag blev ført ind i retssalen. Her blev de tiltalt for i alt 13 overtrædelser, herunder drab, hvilket kan medføre dødsstraf. Mændene forlod retssalen 15 minutter senere.

– Efter dommeren læste tiltaleskriftet mod dem, erklærede de fem sig for ikke skyldige og forlod salen, siger A.P. Singh, forsvarsadvokat for to af de anklagede mænd.

Han fortæller, at sagen formelt begynder på tirsdag, hvor anklagerne vil afhøre tre vidner.

Den brutale voldtægt har trukket overskrifter verden over, ligesom den har medført omfattende protester flere steder i Indien. Den har ligeledes været med til at sætte fokus på omfanget af voldtægter samt på indiske kvinders dårlige retsstilling i specielt den slags sager.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu