Anklager kræver dødsstraf til »Batman-morder«

1. april 2013 20:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anklager kræver dødsstraf til »Batman-morder«
Billede mangler

USA: Distriktsanklageren i den amerikanske delstat Colorado valgte mandag at sende et klart budskab til den 25-årige amerikaner, James Holmes, der i juli sidste år dræbte 12 personer og sårede 58 i en biograf i en forstad til storbyen Denver.
»Det er min overbevisning og min hensigt, at i sagen mod James Holmes bør straffen være døden,« lød det mandag fra distriktsadvokaten George Brauchle ifølge Reuters, skriver bt.dk.
Advokaten fortalte, at han de seneste mange måneder har talt med over 800 familiemedlemmer og andre pårørende til ofrene for massakren, og han herefter er kommet til den konklusion, at den rette straf er dødsstraf.
Udmeldingen kommer efter flere dages forhandlinger mellem forsvarsadvokaterne og anklagemyndigheden. Retssagen mod James Holmes forventes at begynde til august, men inden da skal det besluttes, om den 25-årige massemorder kan ende op med dødsstraf eller fængsel på livstid.
Torsdag appellerede forsvarsadvokaterne til, at James Holmes erklærer sig skyldig med livsvarigt fængsel til følge og uden mulighed for benådning, hvis anklageren ikke ville kræve dødsstraf. Det blev afvist af anklagemyndigheden, skriver bt.dk.
Ifølge flere amerikanske medier forventes forsvaret at argumentere for, at Holmes ikke er sindssyg. Dermed er der stadig mulighed for, at retssagen ikke skal føres som en sag om dødsstraf, men om fængsel på livstid.
Den 35-årige Holmes er anklaget for 166 mord og mordforsøg i forbindelse med massakren sidste år.
Kun en person er blevet henrettet i staten Colorado, siden Højesteret genindførte dødsstraffen i 1977. I øjeblikket sidder tre personer på dødsgangen i staten.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu