Anklager: OL-helt begik overlagt mord

15. februar 2013 12:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anklager: OL-helt begik overlagt mord
Billede mangler

Klokken lidt over halv elleve blev Oscar ‘Blade Runner’ Pistorius ført ind i vidneskranken, og den sydafrikanske atletikstjerne brød hurtigt sammen i gråd. Tårerne trillede ned ad kinderne, og Blade Runner hulkede og skælvede flere gange i løbet af den cirka halve time, han var i retten.

Under retsmødet blev anklageskriftet læst op, og Oscar Pistorius er nu officielt anklaget for overlagt mord på modelkæresten Reeva Steenkamp, der blev myrdet tidligt torsdag morgen i Pistorius’ luksuriøse hjem i Pretoria. Fire gange blev Steenkamp skudt – ifølge flere medier igennem en badeværelsesdør.

Pistorius var ifølge de tilstedeværende i retslokalet tydeligt berørt af situation, og han brød flere gange sammen i gråd, specielt når dommeren eller anklageren talte om ‘overlagt mord’.

Forsvarsadvokaten fremsatte et ønske om at udsætte kautionshøringen til tirsdag, så han har bedre tid til at forberede sig, og det valgte dommeren at acceptere. Indtil tirsdag skal den sigtede Blade Runner være i en celle på Brooklyn politistation i Pretoria. Pistorius så tydeligt lettet ud, da dommeren ligeledes valgte at imødekomme forsvarets ønske om, at den berømte sydafrikaner ikke skulle anbringes i et statsfængsel.

Store dele af retsmødet gik med at diskutere, hvorvidt tv måtte transmittere fra retssagen eller ej, og dommeren endte med at beslutte, at det må de ikke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu