ANNONCE

Anklager vil have højere straf i dødssag

20. maj 2020 13:35 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Cai blev fundet død i svømmepøl, Else fundet død i soveværelset.

Den 20-årige Ricardo Strutz-Kunath blev i begyndelsen af maj frifundet for drab og mordbrand, men i stedet dømt skyldig i vold med døden til følge samt brandstiftelse, der parentes bemærket ligeledes resulterede i tab af menneskeliv.

Retten i Esbjerg fandt det ikke bevist, at den unge tysker slog 61-årige Cai Lennart Henriksen på en måde, så han med forsæt dræbte ham. Ligeledes mente retten heller ikke, at det kunne bevises, at tyskeren vidste, at 85-årige Else Nielsen befandt sig i hjemmet i Blåvand, inden den 20-årige stak ild på det.

For vold med døden til følge samt brandstiftelse blev Strutz-Kunath idømt ni års fængsel, men det er ikke nok, mener anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Allerede efter dommen 6. maj luftede selv samme nemlig muligheden for at anke sagen til Landsretten.

Det er nu sket, fremgår det af Twitter. Her skriver Anklagemyndigheden nemlig, at Statsadvokaten har anket sagen. Det betyder, at sagen skal genbehandles ved en række retsmøder. Formålet er, at få skærpet dommen, men det kan gå den anden vej. Der var rejst tiltale for drab på Cai Lennart, der var et kendt ansigt i Blåvand.

Slag i hovedet

Cai blev slået ihjel med flere kraftige slag i hovedet med en såkaldt stump genstand. Den nu dømte smed efterfølgende liget i en svømmepøl på grunden, der ligger på Bytoften i Blåvand. Efterfølgende blev huset sat i brand.

I den forbindelse udtalte flere naboer til Newsbreak.dk, at der var et voldsomt politiopbud midt om natten, som de alle blev vækket af. Politiet vidste givetvis allerede da, at det samlevende par var døde.

Anklagemyndigheden ville have den 20-årige dømt for drab, men det afviste domsmandsretten altså med begrundelsen, at det ikke var entydigt, at den unge mand bevidst ville slå den 61-årige ihjel.

– Vi mener ikke, at du har ønsket at dræbe, eller at du har begået vold af en karakter, så du vidste han ville dø. Derfor mener vi ikke, at du er skyldig i drab, begrundede retsformanden, Gitte Nymand Nielsen, ifølge JydskeVestkysten afgørelsen med.

Tyskeren blev anholdt i Blåvand, og det faktum fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på naboen, der har boet i huset ved siden af parret i 20 år. Hun, hvis navn er Newsbreak.dk bekendt, sagde i maj 2019 til Newsbreak.dk:

– Når man hører det, så får man et gys. Men nu er han jo heldigvis anholdt.

Biseksuel

Efterfølgende blev der sat ild til huset, hvor Cai Lennart Henriksens samlever, den 85-årige Else Nielsen, lå og sov. Hun døde af kulilteforgiftning og har muligvis slet ikke registreret, hvad der foregik.

Retten fandt det altså bevist, at den unge mand antændte branden, der reelt fjernede huset – et sammenbygget dobbelthus – fra overfladen i de voldsomme flammer. Til gengæld kunne det ikke bevises, at Strutz-Kunath vidste, at Else var i huset.

Derfor endte straffen på ni års fængsel og ikke de 14-16 år, som kravet fra specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen lød. Vidner i sagen har fortalt, at Cai Lennart Henriksen mødte den da 19-årige, der var på ferie i Danmark, på Lises Pub.

Cai Lennart Henriksen ejede sammen med Else Restaurant Perlen i Blåvand og havde netop lukket denne, da han tog på værtshus. Efter et drikkelag inviterede Henriksen den unge tysker med hjem til sin swimmingpool. Det var ifølge flere vidner almindeligt kendt, at den 61-årig var biseksuel.

Retten fandt ifølge jv.dk, der var til stede under sagen, at der indledningsvist var optakt til noget seksuelt, som var frivilligt, men at det udviklede sig til noget grænseoverskridende, som Strutz-Kunath sent fik stoppet på grund af påvirkning af hash og alkohol.

Det er knap et år siden, episoden udspillede sig.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu