Anklager vil have menneskesmugler udvist af Danmark

31. januar 2013 12:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anklager vil have menneskesmugler udvist af Danmark
Billede mangler

Den 43-årige herboende filippiner, der er hovedtiltalt i Danmarkshistoriens største sag om menneskesmugling, nægter sig skyldig i anklagerne om, at hun systematisk skulle have indsmuglet 1049 filippinere til Danmark. Det oplyste hendes forsvarer, Mikkel Nielsen, i Retten i Holstebro i dag. Det skriver bt.dk.

 

Han fortalte desuden, at hans klient erkender sig delvist skyldig i at have afgivet falske oplysninger på visumansøgninger til Udlændingestyrelsen.

– Det er dog ikke i nærheden af de 880 tilfælde, der står i anklageskriftet, sagde forsvarer Mikkel Nielsen i retten ifølge bt.dk.

Hvis den 43-årige bliver dømt skyldig i anklagen om systematisk menneskesmugling, kan hun blive straffet med op til otte års fængsel. Anklageren forklarede i retten, at han vil nedlægge påstand om, at den tiltalte skal udvises af Danmark, hvis hun kendes skyldig.

Den 43-årige kvinde var tydeligvis påvirket, da hun ankom til Retten i Holstebro torsdag morgen. Under anklagerens fremlæggelse af sagen sad hun og kiggede ned i bordet og skjulte sit ansigt i hænderne.

Da hendes forsvarer redegjorde for sin klients personlige baggrund, hvor tiltaltes tre børn blev nævnt, måtte hun finde et lommetørklæde frem.

Siden den 43-årige blev anholdt 8. december, har hun siddet i fængsel. Hun har derfor kun set sine børn, når de har været på besøg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu