Anklagere har sat arbejdstempoet op

6. juli 2012 07:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Anklagere har sat arbejdstempoet op
Billede mangler

Hos Rigsadvokaten har man svært ved at få armene ned.
Efter flere års kritik for langsom sagsbehandling er det nu lykkedes at få antallet af behandlede sager op på et niveau, der ligger højere end antallet af sager, der blev behandlet før politi- og retsreformen i 2006.
– I 2010 fik anklagemyndigheden løftet sagsproduktionen til det samme niveau som før reformen. I 2011 opnåede vi endnu en fremgang på 8 procent, skriver Ole Hasselgaard, der i maj blev udnævnt til ny Rigsadvokat i årsberetningen, som netop er offentliggjort.
– Det betyder, at det nu koster samfundet omkring 1000 kroner mindre end i 2010, når vi rejser tiltale i en gennemsnitlig voldssag.
Ole Hasselgaard forklarer i årsberetningen, at anklagemyndigheden i en periode har fokuseret på de mest alvorlige sager – straffesagerne.
Her steg antallet af behandlede sager fra 86.000 tiltaler i 2010 til 96.000 tiltaler sidste år. Det er en stigning på 11 procent.
Samtidig går det stadigt hurtigere med at få stillet en formodet voldsmand for en dommer.
– På forhånd havde vi stillet et mål om, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid fra sigtelse til tiltale skulle være maksimalt 50 dage, men det opnåede gennemsnit for voldssager var på blot 42 dage, skriver Rigsadvokaten.
De 96.000 tiltaler i straffesager sidste år er desuden en stigning på hele 25 procent i forhold til 2006, som var det sidste år inden rets- og politireformen trådte i kraft.
Justitsminister Morten Bødskov (S) kalder resultatet “imponerende”.
– Resultatet viser, at vi i dag har en anklagemyndighed, der både er hurtig og effektiv, udtaler han i årsberetningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu