Ser du dette på nettet skal du anmelde det

17. december 2017 06:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er faktisk ret enkelt at anmelde en falsk webbutik. Man skal dog vide, hvordan sådanne butikker tager sig ud, før man kan anmelde dem.

Ser du dette på nettet skal du anmelde det
Du kan anmelde en falsk webbutik så let, som du kan sende en email. Foto: Scanpix.

Newsbreak.dk har før omtalt de fupbutikker, der gør livet surt for danske nethandlende, og i dag vil vi fortælle, hvordan du kan anmelde en falsk webbutik.

Problemet med butikkerne er, som navnet antyder, at de ikke er rigtige butikker. Det er skumle facader for kreative kriminelle, der forsøger at slå plat på folks interesse for at handle på nettet, og gode tilbud.

Dansk politi er med i kampen mod butikkerne, i skikkelse af bagmandspolitiet, der ret beset kaldes for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). Dem omtalte Newsbreak.dk blandt andet, da vi fortalte, at bagmandspolitiet har ejerskab over 1423 danske domæner. Tallet er i dag steget til 1693, og man kan se det som et eksempel på, at bagmandspolitiet gør noget i kampen mod fupbutikkerne.

Vælger du at anmelde en falsk webbutik, er der en god chance for, at SØIK en dag ender med at stå som ejer af den, hvis domænet er dansk. Det sker, når bagmandspolitiet, eksempelvis i skikkelse af  Dorte Køhler Frandsen, der er anklager ved SØIK, tropper op ved Københavns Byret og beder en dommer om at fratage retten til en domæne fra en mistænkt kriminel, og overdrage det til bagmandspolitiet.

Du kan anmelde en falsk webbutik til politiet

Taenk.dk skriver, at de falske webbutikker er lette at sætte op, og de kan forsvinde lige så hurtigt, som de er dukket op. Tænk anbefaler derfor folk at anmelde en falsk webbutik i det, de bliver opdaget.

De falske webbutikker kendes blandt andet ved, at de tilbyder varer til væsentligt lavere priser end andre steder, eksempelvis kendte skomærker som Nike. Og ikke nok med, at prisen er latterligt lav, den er også kørt gennem en valutaomregner uden skelen til, at en sko i Danmark aldrig ville blive sat til salg til 468.47 kroner af en seriøs butik.

Sproget i de falske butikker er også oftest virkelig dårligt, og hvis man er sikker på, at man er stødt ind i en falsk webbutik, kan man faktisk anmelde den ved at skrive til bagmandspolitiet. Det gør man på saoek@ankl.dk. 

I mailen skriver man blot, hvad det er for en side, der er tale om, og at man mistænker den for at være en svindelsside. Herefter vil en fagperson se på sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu