Anpartshavere forgyldt på Rosengårdcenteret

12. marts 2013 12:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anpartshavere forgyldt på Rosengårdcenteret
Billede mangler

Hvis man i starten af 80’erne investerede i anpartsselskabet, der ejede Rosengårdcenteret i Odense indtil for ganske nylig, ja, så gjorde man sig en god investering. Selskabets mange hundrede investorer, kan nemlig se frem til en større pengesum, nu hvor Rosengårdcentret overgår til det tyske ECE.

En investering i 1983 på 50.000 kroner vil formentlig give en samlet tilbagebetaling på omkring 1,1 millioner kroner før skat.

»Jeg vil ikke sige, at vi holder fest i Holstebro, men vi er da pavestolte af, at det anpartsselskab, vi satte i søen for snart 30 år siden, ender med at blive så gunstigt for investorerne,« siger administrerende direktør i DIFKO A/S Carsten Skov-Aggerholm i en pressemeddelelse tirsdag.

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvor meget køberen må hive op af lommen for det fynske butikscenter, men alt tyder på, at investeringen vil sætte mange hundrede tusind kroner ind på investorernes konti.

»Den investor, som købte en anpart i 1983 og beholdt den, har allerede fået en nettolikviditet på omkring 395.000 kroner efter skat frem til og med 2012,« forklarer Carsten Skov-Aggerholm, og tilføjer:

»Dertil kommer, at salget vil give samme investor et udbytte på yderligere omkring 230.000 kroner efter skat pr. denne ene oprindelige anpart, som i dag er ombyttet til 10 andele. Det svarer til, at investeringen årligt er tilskrevet en værdi på 11,3 procent.«

Det skal dog understreges, at det specifikke beløb afhænger af den pris centeret bliver solgt til, hvor mange anparter investoren ejer, tidspunktet for købet af parterne og investorens skatteforhold.

»For alle investorer i I/S DIFKO 35 har det været en god investering, og for de investorer som har været med hele vejen, har investeringen været endnu bedre – og måske Danmarkshistoriens bedste realiserede anpartsselskab,« siger Carsten Skov-Aggerholm.

DIFKO er en koncern med et bredt udvalg af finansielle ydelser til virksomheder og privatpersoner og udbød i 1983 Rosengårdcenteret i I/S DIFKO 35 som anpartsselskab med 2.300 anparter. I dag er der omkring 23.000 andele, det vil sige ti andele per. oprindelig en anpart.

Det sælgende selskab har omkring 800 investorer, hvor næsten halvdelen har været med siden starten i 1983.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu