ANNONCE

Ansat på plejehjem smittet med coronavirus

11. marts 2020 09:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En fast nattevagt på aarhusiansk plejehjem er bekræftet smittet - pårørende skal ikke besøge beboerne.

I en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune henstiller kommunen til, at pårørende ikke besøger borgere på plejehjemmet Hørgården i Risskov i det nordlige Aarhus, fordi en fast nattevagt er bekræftet smittet med coronavirus.

Medarbejderen kan have smittet beboere, men det er altså ikke påvist hos nogle af dem endnu, skriver kommunen i meddelelsen. Samtlige beboere på plejehjemmet er sendt i hjemmekarantæne i deres boliger og vil blive testet.

– Straks vi blev vidende om det, kontaktede vi den fælles myndighedshotline og satte flere ting i værk for at sikre vores beboere og medarbejdere, siger Vibeke Dahmen, viceområdechef, Område Nord, i pressemeddelelsen.

Kortlægger smittekæden

Den smittede er en fast nattevagt, der ifølge Aarhus Kommune ikke har været ude at rejse. Vedkommende er givetvis blevet smittet af en mødedeltager andetsteds. Nattevagten har været på arbejde flere gange, mens han eller hun har været smittet.

Flere beboere, der i sagens natur er ekstra udsatte, og ansatte har derfor potentielt set været i tæt kontakt med den smittebærende medarbejder. Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet sagen og har meddelt, at den nuværende plan fungerer.

Ifølge den er samtlige medarbejdere med symptomer blevet orienteret om at blive hjemme og søge læge. Styrelsen for Patientsikkerhed kontakter desuden den smittede medarbejder og kortlægger smittekæden.

Drop kontakten

Endnu er ingen testresultater af beboere eller ansatte foruden den bekræftede smittede kommet retur, så for nuværende er alle beboernes aftaler med andre mennesker blevet aflyst, mens de ansatte opfordres til ikke at være i tæt kontakt med familie og andre.

– Der er etableret samarbejde med Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, og beboerne bliver testet for smitte, og plejehjemslægen lægger en individuel behandlingsplan

Sundhedsstyrelsen opjusterede tirsdag aften antallet af smittede danskere til at være 262. Det er uvist, om medarbejdere på plejehjemmet er iblandt, eller om tallet nu er højere. 1101 personer er i karantæne.

I alt er 1631 danskere blevet testet per 10. marts klokken 17.15.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu