Ansat ved Skat fik smadret sit ansigt: -Det er en virkelig grim sag

16. marts 2017 14:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En kvindelig ansat ved Skat er fortsat indlagt efter et groft overfald begået ved hendes hjem.

Overfaldet på en kvindelig medarbejder fra Skat i Aarhus er næsten med sikkerhed alt andet end tilfældigt. Det viser Midt- og Vestjyllands Politis umiddelbare efterforskning, fortæller politiinspektør og leder af central efterforskning, Hans Roost, til Newsbreak.dk torsdag.

Det var tirsdag morgen, at kvinden foran sit hjem på en landejendom ved den midtjyske by Bording blev overrumplet og overfaldet. Faktisk så voldsomt, at kvinden fortsat er indlagt og står over for en snarlig operation. Ifølge Hans Roost har en retsmediciner undersøgt kvinden, og han arbejder på en erklæring, men umiddelbart har hun fået brud på kæben og andre brud i ansigtet, mens flere af hendes ribben er brækket.

– Vi har ikke afhørt hende endnu – af hensyn til hendes tilstand. Det er en virkelig grim sag, og vi har også sat massivt ind på at efterforske den, siger efterforskningslederen.

Ansættelsen undersøges

Politiet meldte allerede fra begyndelsen ud, at kvinden var ansat ved Skat. En lidt særpræget praksis, da det hverkan da eller nu ligger fast, at kvindens ansættelse har været årsag til overfaldet. Ganske ekstraordinært ledte det til en udtalelse fra skatteminister Karsten Lauritzen. På sin Facebook-profil skrev han blandt andet:

Vold og overfald på myndighedspersoner, der blot passer deres arbejde, er aldeles uacceptabelt – uanset om det er skattemedarbejdere, politifolk eller sociale sagsbehandlere. Derfor håber jeg også, at politiet hurtigt kommer til bunds i sagen og får stillet den eller de skyldige til regnskab.
Man er velkommen til at være enig eller uenig med myndighederne i, om ens skat er korrekt. Men det må aldrig nogensinde komme til udtryk i vold og gå ud over de mange tusinde dygtige medarbejdere, der hver dag går på arbejde og administrerer den lovgivning, som et flertal i Folketinget har vedtaget.

Hans Roost fortæller, at kvindens ansættelsesforhold blev meldt ud for ikke at gå stille med dørene.

– Der kan jo være en sandsynlighed for, at overfaldet har relation til hendes arbejde. Vi er ikke sikre, men det er noget, der vejer tungt i vores efterforskning lige nu. Vi arbejder med et langt og sejt træk i denne sag. Jeg kan bare sige, at overfaldet ikke ser tilfældigt ud.

Kvindens eventuelle kontroverser med borgere skal afdækkes af politiet som et af leddene i efterforskningen og i forsøget på at fastslå, om hendes arbejde har spillet ind.

En ekstra dimension

Merete Agergaard, der er konstitureret direktør for Skat, tager skarpt afstand fra overfaldet – også selv om det ikke er sikkert, at kvindens ansættelse er årsag til overfaldet.

– Med forbehold for, at vi ikke kender sagens omstændigheder, kan det ikke udelukkes, at overfaldet er arbejdsrelateret. Det er fuldstændig uacceptabelt. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at tage hånd om medarbejderen og dennes familie. På nuværende tidspunkt kan vi ikke oplyse mere af hensyn til politiets efterforskning, oplyser Merete Agergaard, i en mail til Newsbreak.dk.

Hans Roost fortæller, at der er indsamlet spor omkring kvindens hjem og altså gerningsstedet. Netop det, at der er tale om ét og samme sted, er også en særlig omstændighed, siger Roost.

– Kvinden er blevet overfaldet ved sit eget hjem. Det er en ekstra dimension i sagen, og det er så frygteligt, som det kan være.

For nuværende er der ingen mistænkte, og politiet er heller ikke sikker på, at der kun er tale om én gerningsmand, men der er omvendt heller ikke noget, der tyder på, at der er tale om flere.

Fagforening er rystet

Hos fagforeningen HK håber den østjyske afdeling, at der kommer hurtig afklaring på sagen.

– Vi vil gerne have en hurtig afklaring på, om det er her er arbejdsrelateret eller rent privat, for det her medfører klart en uro og nervøsitet blandt vores medlemmer i SKAT, siger formanden for HK Stat i Østjylland, Bent Klim Johansen, til TV Midtvest.

Han påpeger over for TV-stationen, at flere af forbundets medlemmer er urolige efter overfaldet og frygter, om de også bliver overfaldet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu