Ansatte: Meyer løj for åben skærm

27. marts 2012 12:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ansatte: Meyer løj for åben skærm
Billede mangler

Kokken Claus Meyer talte usandt i tv-udsendelsen ‘Clement Søndag’, da han forklarede sig om de dårlige arbejdsforhold i sine bagerier.
Det skriver Politiken på baggrund af udtalelser fra ansatte i Meyers Bagerier.
På tv erkendte Claus Meyer blankt, at der ikke havde været styr på de “administrative forhold” ved et par bagerelever. Men det var der blevet rettet op på for flere måneder siden, lød hans påstand.
“Nej, nej, nej, det passer ikke. Der kom en ny leder, men den eneste effekt af det var, at vi røg gevaldigt ned i timer. Ellers tror jeg ikke, at nogle af os har mærket noget positivt efter det,” siger en nuværende, anonym medarbejder til Politiken.
I fredags sagde adm. direktør Tage Nielsen til Politiken, at alle ansatte i Meyers Bagerier har pauser, der er skemalagte. Men det kan en nuværende medarbejder ikke bekræfte.
“Mentaliteten er ikke til at holde pauser. Der er ikke skemalagte pauser. Jeg har aldrig aldrig hørt om det,” siger en anden nuværende medarbejder til Politiken.
En 26-årig ansat, Christina, der ikke ønsker at optræde ved efternavn, siger til Politiken, at hun blev nægtet en spisepause, lige inden hun sagde op for nylig.
“Jeg har overhovedet ikke mærket nogen forskel siden januar. Jeg fik stadig ingen pauser. Tværtimod. I februar havde jeg en oplevelse, hvor jeg ringede til chefen og bad om en spisepause. Der fik jeg at vide, at det kunne jeg simpelthen ikke få,” siger hun til Politiken.
I ‘Clement Søndag’ sagde Claus Meyer, at mange ansatte nu får en højere timeløn, end overenskomsten på området foreskriver.
Men det er ikke rigtigt, siger faglig konsulent i HK Hovedstaden, Anja Camilla Ravn til Politiken.
“Det er jo en fejl, hvis virksomheden tror, at når man får en overenskomst, skal man lønne med minimallønnen. Forudsætningen for at få en overenskomst er, at man giver mere i løn,” siger hun til Politiken.
Selv hvis Meyer betalte mindstelønnen i overenskomsten på 106,11 kroner i timen ville de butiksansatte tjene mere end i dag.
“Med tillæg for skæve arbejdstider ville de alligevel få mere i løn end de 110 kroner, de fleste får nu. Plus pension, fastlagte pauser, feriefridage, tillidsrepræsentanter og alle de øvrige goder, der følger med en overenskomst,” siger Anja Camilla Ravn til Politiken.
Når Meyer siger, at de ansatte skal have det godt, så er det mærkeligt, at han ikke skriver under med HK, mener den faglige konsulent.
“Det er bare at sige til, og jeg skal gerne igen fremsende et stykke papir, der kan skrives under på. Det skal slet ikke være så svært,” siger Anja Camilla Ravn til Politiken.
Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Claus Meyer. Men han er på rejse i udlandet og ønsker ikke interview.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu