Ny lov trådt i kraft: Fra i dag skal dette transportmiddel være forsikret

15. maj 2018 12:23 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Ny lov træder i kraft i dag.

Ansvarsforsikring på vandscooter og andre mindre sejlende fartøjer. Fra i dag er det en realitet.

De fleste kan nok huske den forfærdelig ulykke med vandscootere i Københavns Havn i maj 2017, hvor to amerikanske kvinder blev slået ihjel.

(I galleriet over artiklen kan du se billeder fra den skæbnesvangre dag).

Ansvarsforsikring på vandscooter og andre fartøjer

Den ulykke er baggrunden for en ny, lovpligtig ansvarsforsikring på netop vandscootere, speedbåde eller lignende fartøjer. En lov, der træder i kraft i dag, 15. maj 2018.

Det oplyser Forsikring & Pension i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke kun forsikringsspørgsmål, der var på dagsordenen. Derfor er der også nye regler for sejladsen.

Loven, der blev vedtaget af folketinget 24. april 2018, indfører skærpede regler for sejlads med speedbåde op til 15 meter, vandscootere og lignende fartøjer. Med ikrafttræden 15. maj 2018 følger også et objektivt ansvar for personskade og tab af forsørger samt bedre mulighed for at konfiskere fartøjet.

Objektivt ansvar

Med objektivt ansvar menes, at ejeren eller føreren af fartøjet er ansvarlig, selv om der er tale om et hændeligt uheld, og det vil sige, uden at man har skylden for den skade, der er påført andre.

– Vi er meget tilfredse med, at der nu omsider kommer ordnede forhold, som sikrer den økonomiske tryghed for borgere, der bliver involveret i ulykker til søs, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen i Forsikring & Pension.

Ifølge Forsikringsoplysningen skal man kontakte sit selskab og høre, hvad mulighederne er for at købe den lovpligtige ansvarsforsikring.

– Ejer du et hurtigt motoriseret fartøj som for eksempel en vandscooter eller en speedbåd, er det en god idé at kontakte dit selskab. Du har nemlig nu pligt til at købe en ansvarsforsikring. Man er erstatningsansvarlig, uanset om man er ejer, fører eller styrmand, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.

Manden, der førte vandscooteren i ulykken, der dræbte de to unge studiner blev idømt to års fængsel.

Lovens ordlyd kan du finde HER.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu