ANNONCE

Corona i Danmark: Nu stiger dette tal igen

20. april 2020 14:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Antallet at smittede stiger - det samme gør antallet af indlagte og døde.

Yderligere ni personer i Danmark har mistet livet, efter at de er blevet smittet med coronavirus. I alt er 364 personer døde, oplyser Statens Serum Institut i mandagens opdatering af coronatallene. Antallet af indlæggelser er desuden steget igen. Denne gang med hele 18.

Således er nu 336 indlagt efter en weekend, hvor det er kommet frem, at danskerne i videre udstrækning er begyndt at slække på, hvad der bør forventes af dem. Både håndvask og social distancering er det skredet med, og det er således bevist, at adskillige ikke formår en minimumsindsats i bekæmpelsen af coronavirussen.

84 danskere ligger aktuelt på intensiv afdeling, mens 72 af dem er lagt i respirator. Det er fortsat hovedstadsområdet, der har flest indlæggelser med 178 af dem.

Som tidligere udmeldt kan man ikke entydigt sige, at coronavirus har været dødsårsagen. Alle, der dør inden for 60 dage efter at være blevet testet positiv for coronavirus, bliver medtaget i statistikken. Her kan man også se, at 300 af de 364 døde har haft en såkaldt underliggende sygdom.

Antallet af smittetilfælde – der er registreret – er steget med 131, så det mandag lyder 7515.

Stram genåbning

Mandag er en række liberale erhverv stillet overfor selv at beslutte, om de vil genåbne. Det gælder eksempelvis frisører og fysioterapeuter. Det er opgjort, at det potentielt kan sende 30.000 danskere tilbage på arbejde. Tidligere er det kommet frem, at Statens Serum Institut ikke har kunnet anbefale en genåbning af restauranter, caféer og lignende på nuværende tidspunkt.

Det skyldes ifølge SSI til dels danskernes ageren over påske, hvor der blev noteret et skred i, hvor alvorligt danskerne generelt tager situationen – og agerer ud fra den.

Retfærdigvis skal det også siges, at landets daginstitutioner fik mulighed for at genåbne onsdag i sidste uge sammen med skoleklasser fra 0. til 5. klassetrin.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu