ANNONCE

Antallet af alene-mænd er fordoblet på 25 år

1. december 2011 07:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Antallet af alene-mænd er fordoblet på 25 år
Billede mangler

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af mænd, der bor alene er steget voldsomt.
På 25 år er antallet steget med 59 procent. I aldersgruppen fra 40 til 59 år er antallet fordoblet, skriver Politiken. Dermed nærmer mændene sig samme niveau som kvinderne, som traditionelt har boet alene i højere grad.
Chefpsykolog ved Rigshospitalet Svend Aage Madsen siger til avisen, at udviklingen kan skyldes en stigende kløft i uddannelsesniveau.
“At kvinderne får højere uddannelser, betyder også, at de i højere grad rykker ind til byerne. Ude i udkantsområderne bliver mændene ladt alene tilbage,” siger Svend Aage Madsen.
Stigningen skal også tilskrives, at størstedelen af landets skilsmisseramte børn bliver boende hos moderen, når forældrene går fra hinanden.
Der er flere negative konsekvenser forbundet med at bo alene, påpeger Toke Haunstrup Christensen fra Statens Byggeforskningsinstitut under Aalborg Universitet, som forsker i husstandsformer.
“Det ikke er et større problem for folk med gode vennerelationer, men det kan have sociale konsekvenser. Hvis man ikke er en del af arbejdsmarkedet og derudover ikke indgår i et forhold, kan det forstærke risikoen for at føle sig ensom«, siger Toke Haunstrup Christensen til Politiken.
Stigningen er størst i Nordjylland og Vestjylland og mindst i København. I alt bor 467.449 mænd alene, mens det for kvinder drejer sig om 530.047 kvinder.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu