Antallet af drukneulykker i Danmark er steget

12. april 2012 19:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Antallet af drukneulykker i Danmark er steget
Billede mangler

16 fritidsfiskere eller lystsejlere mistede livet i drukneulykker i danske farvande i 2011. Dermed er der sket en stigning på ca. 50 procent i forhold til de to foregående år, hvor der druknede henholdsvis ni og ti personer i Danmark
I 15 af tilfældene fra 2011 bar personen ikke redningsvest, oplyser Beredskabsforbundet, som i samarbejde med Søsportens Sikkerhedsråd og Trygfonden står bag en oplysningskampagne målrettet mænd over 50 år.
Det er nemlig i den gruppe, de fleste drukneulykker finder sted.
“Vi ser flest ulykker med fritidsfiskere, der sejler ud i joller. Mange har vesten med, men har ikke fået den på. Så bliver de overrasket over pludseligt dårligt vejr eller en stor bølge efter en færge. Ofte går det rigtig stærkt, og så hjælper det ikke, at redningsvesten ligger i båden,” siger sekretariatschef i Søsportens Sikkerhedsråd, Sten Emborg.
Det er lovpligtigt at have en redningsvest i båden, men det er ikke påkrævet at bære den. Derfor håber man i Beredskabsforbundet, at kampagnen kan skabe en ændret adfærd blandt fritidsfiskere og lystsejlere, så de bliver bedre til at tage vesten på.
“Det skal være lige så naturligt at bære redningsvest, når vi er på vandet, som det er at tage cykelhjelm eller sikkerhedssele på, når vi færdes i trafikken. Falder du i vandet med en farvestrålende redningsvest, er chancerne for, at redningsberedskabet får øje på dig, ekstremt gode,” siger kommunikationschef i Beredskabsforbundet, Mads Jakobsen.
Ifølge en undersøgelse foretaget blandt fritidsfiskere og lystsejlere i 2011 er stort set samtlige adspurgte klar over risikoen ved at færdes på havet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu