Antallet af dyreværnssager på himmelflugt

26. februar 2013 15:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Antallet af dyreværnssager på himmelflugt
Foto: Colourbox.

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at antallet af henvendelser om dyreværnssager steg med cirka 50 procent fra 2011 til 2012. I 2011 modtog organisationen 5.800 henvendelser, mens tallet voksede til 8.496 sidste år.

 

»Vi havde forventet, at det ville stige, men at det steg med 50 procent, er nu alligevel overraskende,« siger Jens Svenningsen, dyrlæge og dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Han ser flere årsager til den kraftige stigning, blandt andet finanskrisen.

»Det kan være, at man dropper hundens dyrlægebesøg eller bestiller mindre foder hjem til hestene, fordi man ikke ved, hvor man skal finde pengene. Og på den måde ender det som en sag hos Dyrenes Beskyttelse, enten fordi ejeren selv giver op og beder om hjælp, eller naboerne bliver bekymrede,« siger Jens Svenningsen.

Han fortæller, at mange sager skyldes sociale faktorer, eksempelvis psykiske problemer.

»Her skaffer vi hjælp til både dyr og ejer. Vi inddrager også de sociale myndigheder, hvis ejeren har brug for det,« siger han.

En anden grund til stigningen er ifølge Jens Svenningsen en døgnåben vagtcentral:

»Dyrenes Beskyttelse oprettede i 2011 en døgnåben vagtcentral, og jeg er sikker på, at kendskabet til vagtcentralen er en stor og vigtig del af forklaringen. Nu ved folk nemlig, at de kan skaffe hurtig og gratis hjælp ved at ringe til 1812, når de ser et dyr i nød,« siger han.

Af de 8.496 henvendelser, Dyrenes Beskyttelse modtog i 2012, var cirka 2.000 af dem deciderede dyreværnssager. Det vil sige en sag, hvor et menneske bar ansvaret for, at dyret led.

Cirka 4.000 af henvendelserne var sager, hvor en person ikke var ansvarlig – det kunne for eksempel være en svane, der havde brækket en vinge. De resterende cirka 2.500 sager viste sig, efter at Dyrenes Beskyttelse havde undersøgt dem, at være grundløse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu