Anti Doping Danmark: Rolf Sørensen skal vidne

19. marts 2013 02:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Anti Doping Danmark: Rolf Sørensen skal vidne
Billede mangler

Cykelrytter Rolf Sørensens indrømmelse af brug af EPO og Kortison tilbage i 90erne vækker umiddelbar glæde hos Anti Doping Danmark.

 

»Jeg synes, det er fint, at han står frem, men det er også vigtigt at få at vide, hvordan det kan lade sig gøre,« siger direktør Lone Hansen til Radio24syv.

Derfor vil hun nu indkalde Rolf Sørensen, så han kan uddybe sin forklaring overfor myndighederne.

»Vi er jo ikke kun interesserede i at gå efter den enkelte atlet, men også have en mulighed for at få indblik i, hvem der har gjort det muligt at have et så organiseret dopingmisbrug over så mange år. Det gør man jo ikke alene. Der skal hjælpere til for at organisere det. Det vil vi gerne vide noget mere om.«

Rolf Sørensen står overfor Radio24syv fast på, at han handlede alene, og at han ikke vil udlevere andre.

»Det har ikke nogen relevans i denne her sammenhæng. Det har været ganske privat. Det er det eneste, jeg kan sige.«

Hvorfor er du ikke klar til at fortælle om, hvordan du fik fat i dopingen?

»Fordi det er fuldstændigt irrelevant i forhold til, hvad der foregår nu, og hvad der sker i verden nu. Det er 20 år tilbage noget af det, så det kan vi ikke bruge til noget nu,« forklarer han til Radio24syv, hvorefter han forsøger at runde interviewet af.

Men myndighederne er i den grad interesserede i at høre om de gamle sager. Også selvom de er ud over forældelsesfristen, for hvad man kan få sanktioner for, på 8 år.

»Alt den information, vi kan få, er vigtig, hvis vi skal videre herfra. Vi har brug for at få gjort rent bord,« siger Lone Hansen.

Danmarks Idræts-Forbund er i gang med at indføre vidnepligt for atleter. Det betyder i praksis, at de kan blive idømt sanktioner, hvis de ikke fortæller, hvad de ved, eller lyver. Det kan også komme på tale for Rolf Sørensen.

»Det kunne det godt gøre, ja. Men det kommer meget an på karakteren af udsagnene,« siger Lone Hansen og understreger, at det kun er sanktioner inden for sportens verden, der kan komme på tale.

Hør hele interviewet med Rolf Sørensen og Anti Doping Danmark i Radio24syv Morgen mellem klokken 6 og 9 eller hjemmesiden http://memo.radio24syv.dk/vores-nyheder/anti-doping-danmark-rolf-sorensen-skal-vidne/.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu