Antorini: Ingen vil have længere ferier

8. februar 2013 14:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Antorini: Ingen vil have længere ferier
Billede mangler

Fredag siger en stor del af de danske skolebørn farvel til skolen og gør klar til en uges vinterferie. Endnu engang er diskussionen om børnenes ferier dukket op, fordi skolerne oplever, at flere forældre tager børnene ud af skolen for at holde ferie uden for de normale skoleferier.

 

Men danske forældre har også færre ferieuger at vælge mellem, hvis de gerne vil ramme skoleferierne, end familier i andre lande har. Skolebørn i Danmark har nemlig Europas korteste ferier. Det skriver b.dk.

Ifølge Eurydice – EUs informationsnetværk om uddannelse – har danske skoleelever tre uger kortere ferie end det europæiske gennemsnit. Danske skoleelever har 200 skoledage, mens gennemsnittet i Europa er 185. Kun Italien, Holland og Lichtenstein har lige så korte skoleferier, som vi har i Danmark.

Sådan skal det blive ved at være, mener børne-og undervisningsminister Christine Antorini (S). For der er ingen, der vil have det lavet om.

»Vi har ikke nogen planer om længere skoleferier. I forvejen har mange forældre problemer med børnenes syv ugers sommerferie. Hvis ferierne bliver endnu længere, vil de få endnu større problemer. Jeg har ikke hørt et stærkt ønske om længere ferier end de syv ugers sommerferie, som der er i dag. Jeg har faktisk ikke hørt et eneste ønske om det,« siger Christine Antorini til b.dk.

Godt en halv snes skoler har i de seneste år forsøgt at imødekomme familiernes ferieønsker ved at tilbyde valg mellem tre forskellige vinterferieuger. Det er sket med skiftende held. På nogle skoler har man oplevet, at forældrene stadig tager børn ud af skolen, hvis de fleksible ferieuger ikke passer med familiens planer. På andre skoler er succesen større.

Ejby Skole på Fyn går nu nye veje for at tage hensyn til familiernes ferieønsker og samtidig prioritere undervisningen, skriver Berlingske fredag. Skolen holder åbent og tilbyder undervisning i skolens vinterferie (uge 8) og efterårsferien (uge 42) for de elever, der holder ferie på andre tidspunkter. Cirka 20 elever og to lærere møder op i de to ferieuger.

Christine Antorini bifalder det toårige forsøgsprojekt fra Middelfart Kommune. Men hun mener, at familierne har nok uger i skoleferierne at vælge mellem. Og man kan godt holde en god ferie hjemme, hvis pengepungen ikke er til en dyr rejse i skoleferien.

»Man kan godt have en rigtig god ferie, uden man nødvendigvis skal rejse på skiferie. Der er mange muligheder for at man kan lægge ferier inden for de feriedage, skolen har. Samtidig har skolerne mulighed for fleksible løsninger ligesom Ejby Skole, men så er det også vigtigt, at forældrene gør alt, hvad de kan, for at børnene kan passe deres skole,« siger Christine Antorini.

Mens skoleferierne er korte i Danmark, er skoledagen det også. Danske skolebørn går tidligt hjem i forhold til børn i andre lande, så derfor har vi ikke flere skoletimer alt i alt, men ligger omtrent på det europæiske gennemsnit. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu