Antorini slår fast: Der bliver ikke rørt ved sommerferien

2. april 2013 23:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Antorini slår fast: Der bliver ikke rørt ved sommerferien
Undervisningsminister Christine Antorini. Foro: Jens Panduro.

Landets elever og folkeskolelærere har ingen grund til at frygte, at den nuværende lockout kommer til at ramme deres sommerferie.

 

Det garanterer børne- og undervisningsminister Christian Antorini (S), der – hvis lockouten kommer til at vare længe – er parat til at lade de ældste elevers årskarakterer gælde som eksamenskarakter. Det skriver Politiken.

»Det er fastlagt via en bekendtgørelse, og jeg har ikke nogen planer om at flytte eller udskyde sommerferien,« siger Christine Antorini til avisen.

Som minister har Antorini ellers mulighed for at se bort fra netop bekendtgørelsen i særlige tilfælde, men det kommer ikke på tale, understreger Antorini.

»Det har jeg ikke nogen planer om,« siger hun.

I samme bekendtgørelse ligger det fast inden for hvilke datoer, de skriftlige og mundtlige prøver for elever i 9. klasse skal finde sted.

Hvis lockouten bliver langvarig, er Antorini i værste fald parat til at aflyse prøverne og i stedet lade elevernes årskarakterer gælde som karakterer ved eksamen, siger hun til Politiken.

»I allersidste konsekvens kan man være nødt til at gøre standpunktskarakteren til prøvekarakter. Det er den allersidste udvej, for forhåbentlig er det muligt at give eleverne den kompenserende undervisning, de skal have,« siger hun og fortsætter:

»Vi ved jo ikke, hvad der sker her videre frem nu, men eleverne skal vide, at de ikke bliver forhindret i at gennemføre en uddannelse efter folkeskolen. De får et afgangsbevis,« siger ministeren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu